Kuryelere notlar: Dikkatli gel, sana bir şey olmasın… Erkek gelirse seviniriz

Koronavirüs pandemisiyle beraber hayatımızda önemli bir yere sahip olan motorlu kuryelere verilen siparişlerde ilginç notlar bırakıldığı ortaya çıktı. Kimi müşteri, “Dikkatli gel kurye arkadaş, yemişim pizzasını sana bir şey olmasın” derken, kimisi de “Erkek gelirse çok seviniriz” notu bıraktı. Ayrıca bazı sitelere kuryelerin alınmaması da protesto edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs pandemisiyle beraber lokantalar kapandı ancak paket servis yapmalarına izin veriliyor. Paketleri getiren motosikletli kuryeler ise hayatımızda önemli yer etmeye başladı. Kuryeler her gün trafik kazası geçirme riskiyle karşı karşıya kalıyor ve pandemi döneminde şimdiye kadar 160 motosikletli kuryenin öldüğü açıklandı.

Kuryelerin sorunu trafikle ve hızlı sipariş baskısıyla da bitmiyor. Kimi zaman ise müşterilerin “Eve gelip ampulü takar mısın? Gelirken bira alır mısın?” gibi tuhaf isteklerini karşılıyorlar, kimi zaman da ilginç notlardaki talepleri yerine getiriyorlar. Pizza söyleyen bir müşteri, “Dikkatli gel kurye arkadaş, yemişim pizzasını sana bir şey olmasın” diye kuryenin gelirken trafiğe dikkat etmesi uyarısında bulunurken, başka bir müşterinin ise özel istediği paketi getiren kuryenin erkek olmasını “Erkek gelirse çok seviniriz” diye not bıraktı. Koronavirüse yakalanan bir yurttaş ise notunda kuryenin sadece kapıyı çalmasının yeterli olduğunu belirtti.

İzmir’de ise motosikletli kuryeler eylem yaptı. Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği’nin düzenlediği eylemde site içiresine motosikletli kuryelerin alınmaması yüzlerce kurye tarafından protesto edildi. Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı, kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığını vurgulayarak, pandemi sürecinde iş yüklerinin daha arttığına dikkat çekti. Bursalı, siteler alınmamaların tepki göstererek, “Ya kapıları açacaklar ya da biz sitelere hizmet vermeyeceğiz” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=eJaoDX46pgc

Kuryelere notlar: Dikkatli gel, sana bir şey olmasın… Erkek gelirse seviniriz

Yorumlar kapalı.