Kuran yırtıp YouTube’da paylaştı, Rusya’dan iadesi istendi

Kuran'ı yırttıktan sonra görüntülerini YouTube kanalında paylaşan İbrahim Atabey'in Rusya'dan iadesi için süreç başlatıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İslam dininin kutsal saydığı Kuran’ı yırtarken çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşan bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada, şahsın çeşitli suçlardan 11 kaydı bulunan ve firari olarak Rusya’da ikamet eden İbrahim Atabey olduğu tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Atabey hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.

EGM’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 16 Kasım 2020 tarihinde YouTube adlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır. “Videodaki şahsın İbrahim Atabey olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya’da ikamet ettiğinin anlaşıldığı bildirildi. Şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığı, ülkemize iade sürecinin takip edildiği belirtildi.”

Atabey hakkında dün gün boyu sosyal medyada tutuklanması yönünde kampanya yapılmıştı.

İbrahim Atabey, YouTube’da İslam karşıtı videolarıyla bilinen bir fenomen. Konyalı olan İbrahiö Atabey ‘GİGTV’ kanalında dinlerin ve kitapların kaynaklarını araştıran içerikler yayınlayarak dinleri yalanlıyor.

Kuran yırtıp YouTube’da paylaştı, Rusya’dan iadesi istendi

Yorumlar kapalı.