Küçük esnafın bayram alışverişi için açılması önerisine Akşener'den destek geldi

Küçük esnafın bayram alışverişi için açılması önerisine Akşener’den destek geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'in mağdur olan küçük esnafın, Ramazan Bayramı öncesi alışverişi için açılması önerisine destek verdi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte, Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı ve Depo sahasında inceleme yapan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, gazetecilerin soru yöneltmek istemesi üzerine, “Bugün gündemimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın İstanbul’a dair yaptığı projeler, hizmetler. Hem ben, hem de milletvekili arkadaşlarımız, sayın başkanın davetiyle buraya geldik. Dolayısıyla mutlaka siyasi, gündelik siyasi pek çok sorunuz var. Ama bu, gördüğümüz göreceğimiz hizmetlerin gölgelenmesine sebep olur. Onun için proje dışı bir şey konuşmayacağım. Yani vatandaşımızın ilgisinin bilgisinin olması gereken alanlar buraları” dedi.

‘Esnaf konusu başından bu yana çok yanlış yönetildi’

Akşener, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in, çok büyük bir mağduriyet içinde olduğunu ifade ettiği küçük esnafın Ramazan Bayramı alışverişi için açılması önerisiyle ilgili soruya ise şu karşılığı verdi:

“Esnaf konusu çok başından bu yana yanlış yönetildi. Metro istasyonları ile ilgili konuşurken bir 1,5 milyar lira para harcanmış, ondan sonra bir buçuk yıl durmuş. Gömmüşsün parayı kardeşim, yürü ondan sonra üzerinde. Öncelik sıralamaları farklı. Bu nedenle de esnafın diyelim ki kapattınız… Başından bu yana söylediğimiz bir şey var; ‘Geliri olmayan ailelere kişi başına 500 lira verin, harcasınlar ki; acil ihtiyaçlarını karşılasınlar. Esnafa özellikle devletin, vakıfların kiracısı olanların kiralarını kaldırın, stopajlarını sıfırlayın, adam başı çalıştırdıkları insan başı 10 bin lira, bir yıl ödemesiz, faizsiz kredi verin hareketlensin’ dedik. Bunları kös dinlediler. Gelinen nokta budur. Şimdi Bendevi Palandöken elbette bu işi en iyi bilenlerinden birisi. Başkanın önerisine bizim, siyasilerin destek olması düşer. Ama çok başından bu düğme yanlış iliklendi.”

Küçük esnafın bayram alışverişi için açılması önerisine Akşener’den destek geldi

Yorumlar kapalı.