Koronavirüslü hastayı gizleyen muhtar görevden alındı

Van’ın Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, mahallesindeki koronavirüslü insanları gizleyince görevden uzaklaştırılırken, dün yapılan sağlık taraması sonrası vaka sayısının 20’ye yükseldiği öğrenildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 Nisan 2020 tarihinde İstanbul’dan Van’a gelen bir yurttaşın koronavirüs taşıması nedeniyle ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla Örmetaş Mahallesi karantinaya alındı.

Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri de mahallede taramalarını sürdürdü. Ancak mahalleye İstanbul’dan gelen başka yurttaşların da olduğu ve koronavirüs taşıdığı belirlenince muhtarın mahallesine gelenleri gizlediği ortaya çıktı.

Bunun üzerine Başkale Kaymakamlığı, Muhtar Duman hakkında görevi ihmal soruşturması başlatarak geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Sağlık ekiplerinin dün mahallede yaptıkları sağlık taramasında 12 kişinin daha sonuçları pozitif çıktı. Daha önceki 8 vaka ile birlikte Örmetaş Mahallesi’nde vaka sayısı 20 oldu.

Yetkililer, 7 Nisan 2020 tarihinde mahallede 1 vaka varken muhtarın ihmali sonucu vaka sayısın 20’ye çıktığını, Van’daki vakaların neredeyse yüzde 20’sinin bu mahalleden çıktığını söyledi.

Koronavirüslü hastayı gizleyen muhtar görevden alındı

Yorumlar kapalı.