Koronavirüs tedbirlerine rağmen toplu namaz kıldılar

İstanbul Esenyurt'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında koyulan toplu cuma namazı yasağı delindi. Cami avlusunda bir araya gelen ve içinde çocuklarında olduğu bir grup, toplu şekilde cuma namazı kıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs tehlikesine karşı toplu cuma namazı kılınmaması kararına aldırmayan bir grup cami avlusunda namaz kıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koronavirüs önlemleri kapsamında iki haftadır cuma namazı camilerde kılınmıyor.

Ancak Esenyurt’ta bulunan Serhan Tirit Camii’ne gelen bir grup içeriye giremeyince cuma namazını avluda kıldı. Grup namazın ardından camiden ayrıldı.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin valisine gönderdiği yazıyla cuma namazı saatlerinde toplanmaları engellemek için polisten yardım istedi.

Diyanet’in valiliklere gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Sn. valilerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımızın geçen hafta illerimize gönderdiği genelge doğrultusunda, korona virüs salgınının engellenmesi tedbirleri kapsamında cuma namazında Camilerin kapalı tutularak herhangi bir toplanmanın engellenmesi ve bu konuda kolluk birimleri ile gerekli tedbirlerin alınması konusunda alınan tedbirler aynı şekilde bu cuma için de uygulanacaktır. Konunun hassasiyetine binaen bu konuda tedbirlerin sıkı bir şekilde alınarak, herhangi bir olumsuz uygulamaya izin verilmemesini Vali ve Kaymakamlarımız ile İl Emniyet Müdürlerimiz ve İl Jandarma Komutanlarımızın alınan tedbirlerin uygulanmasının sağlanması için bizzat takip ve denetimini önemle rica ederim.”

Koronavirüs tedbirlerine rağmen toplu namaz kıldılar

Yorumlar kapalı.