Koronavirüs aşısı olmayanlara ilk yasak!

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, yolculardan koronavirüs aşı pasaportu isteneceğini ve sistem için son hazırlıkların yapıldığını duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs aşısı ile ilgili gelişmeler, tüm dünyayı meşgul etmeye devam ederken, aşının zorunlu olup olmayacağı da merak ediliyor. Buna göre bazı bilim insanları ve ekonomistler, aşılama yaptırmayan kişilerin, uçakla seyahat edemeyeceği şeklinde bir ön görünün hava yolları şirketlerinin kafasında olduğunu iddia etmişti.

SİSTEMİN YAPIMINDA SONA GELİNDİ

Söz konusu durum ile ilgili flaş gelişmeler yaşandı. Tüm dünyada sadece hava yolu şirketlerinin üye olabildiği Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin aşı pasaportu ile ilgili bir sistem geliştirdiği ve bu sistemin yapımında sona gelindiği kaydedildi.

AŞI BİLGİLERİ HAVA YOLU ŞİRKETLERİ İLE PAYLAŞILACAK

IATA Travel Pass olarak adlandırılan dijital sağlık belgesi, yolculara aşı durumları ve tıbbi tesislerden COVID-19 test sonuçları gibi konularda sertifika alma ve bu bilgileri havayolları ve sınır yetkilileriyle paylaşma yolu sağlayacak. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, 24 Kasım’da gerçekleştirdiği açıklamada, sistemin yapımına başlandığını ve kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini duyurmuştu.

Kaynak: ABC

Koronavirüs aşısı olmayanlara ilk yasak!

Yorumlar kapalı.