Komünist başkan Maçoğlu, köylüler ile birlikte nohut ekimi yaptı

Türkiye'nin ilk ve tek Komünist Partili Belediye Başkanı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Çemişgezek ilçesinde köylüler ile birlikte tarlaya giderek organik nohut ekti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Mehmet Maçoğlu‘nun Ovacık belediye başkanı olduğu dönemde kurdurduğu Ovacık Doğal Kooperatifi üyesi köylülerin nohut ekimine katılan başkan Maçoğlu Gülbahçe köyüne gittikten sonra köyün Kadın muhtarı Nahide Üstündağ  ve köylüler ile birlikte nohut ekiminin yapılacağı tarlalara gitti.

Başkan Maçoğlu, organik nohut ekimi yapılacak olan 60 dönümlük tarlalara köylüler ile birlikte gittikten sonra  köyün gençleri ve köyün kadın Muhtarı Nahide Üstündağ ile birlikte toprağa ilk tohumları birlikte serptiler. Tohum  serpme işlemi bittikten sonra Traktör ekimi tamamladı. Başkan Maçoğlu nohut ekiminde sonra yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi, “Uzun yıllar sonra yeniden üretime başlayan köylülerin heyecanına değinen Başkan Maçoğlu, “Kooperatif uzun süreden beridir yedi ilçe de üretim çalışmasını sürdürüyor. Çok mutluyum çünkü burada bir kadın muhtar var. Kadınların yöneteceği bir dünya da nelerin olabileceğini görüyoruz. Kadınlar bu çalışmalarda olursa  güzel şeyler olacak. Güzel olan başka bir şey ise bütün köy bir kere heyecanlı.Bunun yanında bu üretim faaliyetinin muhtarımızın, köylülerimizin gençlere verdiği bir mesaj olarak algılanması lazım. Aksi takdirde bu topraklar tekrar kıraçlaşacak. Üretimsiz hale gelecek. Biz ise bu toprakları çimlendirmek, üretim yapmak için çabalayacağız Bugün bu  60 dönümlük tarlaya organik nohut ekimi yaparak bölgede yeni ekim alanlarının yaratılması için de öncülük yapıyoruz”

Köy muhtarı Nahide Üstündağ ise yaptığı açıklamada, “Tunceli belediye başkanımızı örnek alarak ve onun teşvikleri ile bugün köyümüze organik nohut ekimini birlikte yaptık. Başkanı örnek aldık bu köyümüz için büyük ve güzel bir örnek olacak bizden sonra da gençlerimiz  ekim yaparlar ve  tarım anlamında bir gelişme kaydederiz” dedi.

Komünist başkan Maçoğlu, köylüler ile birlikte nohut ekimi yaptı

Yorumlar kapalı.