Kızlarını yıllarca istismara maruz bıraktığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan erkeğin davası yarın görülecek

Mersin’de yıllarca üç kızını istismar ettiği iddiasıyla tutuksuz şekilde yargılanan Salih Dayan’ın davasına yarın devam edilecek. Duruşma öncesi konu Twitter’da gündem oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de yıllarca üç kızını cinsel istismara maruz bıraktığı iddiasıyla yargılanan ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılan 55 yaşındaki Salih Dayan’ın sanık olduğu davaya yarın Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

Konu Twitter’da yurttaşlar tarafından gündeme getirildi. Çok sayıda Twitter kullanıcısı, paylaştıkları tweetlerle Salih Dayan’ın tutuksuz yargılanmasını eleştirdi.

İddiaya göre, 28-30-34 yaşındaki kız kardeşler 6-7 yaşlarından beri babaları tarafından istismara maruz kaldı.

Kız kardeşlerden H.G’nin olayı anlatmasının ardından, diğer kardeşler de aynı duruma maruz kaldıklarını belirterek, babaları olan Salih Dayan isimli şahsın, kendilerine çok küçük yaşlardan itibaren cinsel istismarda bulunduğunu iddiasıyla konuyu yargıya taşıdı.

10 Ocak 2020’de Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran aile üyelerinin şikâyetine istinaden Salih Dayan, 22 Ocak 2020 tarihinde gözaltına alındı.

14 Temmuz 2020 tarihindeki duruşmada, Salih Dayan’ın lehine tanıklık yaparak tahliyesini sağlayan yeğeni Fırat Dayan’ın mahkemede söyledikleri için pişman olduğu öne sürüldü. Mağdur S.D., tanık Fırat Dayan’a ait “Çok pişmanım. Elimde ses kayıtları var. Abla bu namussuz yapmış, ben anladım” şeklindeki ses kaydını mahkemeye sunacağını açıklanmıştı.

‘DİĞER AKRABALARINI DA İSTİSMAR ETTİ’ İDDİASI

Abla H.G., 6 yaşından 20 yaşına kadar anneleriyle dini nikahlı olan babasının cinsel istismarına maruz kaldığını söyleyerek şunları söylemişti:

“Altı yaşımdan 20 yaşıma kadar tacize ve tecavüze uğradım. Yıllarca şiddet uyguladı. Bunları sadece bana yapıyor sanıyordum ama kız kardeşime yaptığını da gördüm.”

Öte yandan, Salih Dayan’ın, baldızına ve erkek kardeşinin kızına da yıllarca sistematik bir şekilde istismar ettiği iddia ediliyor.

Kız kardeşlerden S.D. de, “Bu yaşıma kadar evlenemedim, hep erkeklerden kaçtım. İki defa intihar girişiminde bulundum. Ben de sadece bana yaptığını sanıyordum ama herkese yapıyormuş. Annemin, ablamın gözlerinin içine bakamıyordum, utanıyordum. Annemi erkeklere pazarlamış” diye konuşmuştu.

Kızlarını yıllarca istismara maruz bıraktığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan erkeğin davası yarın görülecek

Yorumlar kapalı.