Kızılordu korosu ile Haluk Levent Mersinlilerle buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ile Haluk Levent’in sahne aldığı Cumhuriyet Marşları Konseri, Mersinliler'e coşku dolu bir gece yaşattı. Başkan Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte dinlediği konserde, “Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ile Haluk Levent’in sahne aldığı Cumhuriyet Marşları Konseri, Mersinliler’e coşku dolu bir gece yaşattı. Başkan Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte dinlediği konserde, “Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik” dedi.

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen konserde, sahnedeki gösteriler Mersinliler’den büyük beğendi topladı. Dev koronun 10. Yıl Marşı’nın ardından İzmir Marşı’nı seslendirdiği sırada alanda alkış tufanı koparken, sevilen sanatçı Haluk Levent, Kurtuluş Mücadelesi’nde yaşamını yitiren kahramanlara Mersin’den selam gönderdi. Mersinliler de söylenen marşlara koroyla birlikte eşlik etti. Konser için alana akın eden vatandaşlar tam anlamıyla bir coşku seli oluşturdu.

“DÜNYA KENTİ MERSİN’DE GÜZEL BİR KONSER VERECEKLER”

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen konser öncesi Haluk Levent ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ekibini ziyaret eden Başkan Seçer, “Türkiye’nin en değerli sanatçılarından birisi Haluk Levent. Çok da tevazu göstermemesi gerekiyor, milyonların sevgilisi. Yine Rus Kızılordu Korosu, dünyanın tanıdığı çok müstesna bir müzik topluluğu. Dünya kenti Mersin’de güzel bir konser verecekler” dedi.

ORKESTRA ŞEFİ GENNADİY SACHENYUK: “ÇOK GÜZEL ANILAR YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Rus Kızılordu Korosu Orkestra Şefi Gennadiy Sachenyuk, Mersin’i sevdiğini belirterek, “Çok hoşlandım. Çok güneşli, çok güzel, deniz harika. Misafirperver insanlar. En önemlisi de odur. Bizi nasıl beklediklerini biliyoruz. Biz çok memnunuz. Çok güzel anılar yaşatmak istiyoruz” dedi. Sachenyuk, Cumhuriyet Marşları’nı seslendirirken yaşadıkları duyguya ilişkin ise “Müzik olarak şüphesiz mükemmel. Çok enerji veren bir duygu var” diye konuştu.

HALUK LEVENT: “BU HİKAYE ÖNCE BENİM HAYALLERİMLE BAŞLADI”

Konser öncesi konuşan Haluk Levent, Rus Kızıl Ordu Korosu’yla başlayan hikayesini şu sözlerle anlattı:

“Bu hikaye önce benim hayallerimle başladı. Benim umutlarım, hayallerim vardı. ‘Kızıl Ordu’yla nasıl bir sahne içerisinde marş söyleyebilirim, nasıl bir organizasyon yaparız’ diye. Hayallerim gerçek oldu. Hem orayla irtibatı olan organizasyon hem bizim dostlarımız bir araya gelmiştik. ‘Böyle bir şey yapar mıyız’ dediler. Ben ‘yaparım ama Cumhuriyet marşları yaparım’ dedim. Çok muhteşem oldu. Çünkü zaten Rusya’yla Birinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin zaten bir birlikteliği, dostluğu var. Onu da ortaya koyarak böyle bir tarihsel misyon gibi çıktı bu. Çok da güzel oldu.”

Turne kapsamında Mersin’deki konserin ücretsiz olduğunu belirten Haluk Levent, “Zaten biletli olan yerlerde biletler tükendi. Meydanlarda da on binlerce insan oldu. Çok keyif aldık. Keyifli bir şekilde gidiyor. Tabii ki Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer Mersin’de halkın ücretsiz izlemesini istedi. Öyle bir prodüksiyon yaptı. Biz de ‘tamam’ dedik. Çok heyecanlıyım. Bizim için Mersin seyircisi çok güzel” diye konuştu.

“İYİ Kİ MUSTAFA KEMALLERE DESTEK OLUNMUŞ. İYİ Kİ BU ÜLKE YARATILMIŞ”

Konserde Rus Kızıl Ordu Korosu’yla birlikte en sevilen marşları söyleyen Haluk Levent, Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konseri İzmir Marşı’yla noktalayan Haluk Levent, “Çok keyif aldık. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mersin’de halkın ücretsiz izlemesini istedi” dedi. Haluk Levent, konuşmasının ardından Başkan Seçer’i sahneye davet etti.

Başkan Seçer, Mersin için çok güzel bir akşam olduğunu belirterek, “Bu coğrafyanın iki önemli halkının; Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Şunu düşündüm dinlerken; Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik. Ama 1917 Bolşevik Devrimi’nden sonra bu coğrafyada her şey değişti ve ulusal kurtuluş mücadelesine en büyük desteği verenlerden biri de o dönemin Sovyet Rusya’sıydı, Rus halkıydı. Onlara teşekkür ediyoruz. İyi ki Mustafa Kemallere destek olunmuş. İyi ki bu ülke yaratılmış. İyi ki sizler varsınız” diye konuştu.

Başkan Seçer, konuşmaların ardından Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu solistlerine çiçek verdi.

Kızılordu korosu ile Haluk Levent Mersinlilerle buluştu

Yorumlar kapalı.