Kızılay Başkanı Kerem Kınık oğlunu ‘genel başkan yardımcısı’ yapmış!

Elazığ depremi sonrası yaptığı açıklama ve Ensar Vakfı'na aktarılan yüklü bağış sonrası tartışma konusu olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, oğlu Muhammed Furkan'ı Genç Kızılay'ın başkan yardımcısı yaptığı ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ depremi sonrası yaptığı açıklamalarla eleştiri konusu olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın, oğlunu da Kızılay’da yönetici yaptığı ortaya çıktı.

soL Haber Portalı’nda yer alan habere göre, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın oğlu Muhammed Furkan’ın Genç Kızılay’ın başkan yardımcısı olduğu ortaya çıkarken, sitede yer alan “biyografisi” ise şöyle:

1993 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okudu.

Sağlık sektöründe kariyerine başlayan Kınık, Trt World kanalının World Citizen Sosyal Sorumluluk İnsiyatifi’nde görev almaktadır.

2016 yılında Genç Kızılay Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kınık, Genç Kızılay Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu olarak görevine devam etmektedir.

ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLMİŞ

Kınıklar’a ilişkin sosyal medyada yer alan bir paylaşımda, devlet övünç madalyası aldığı bilgisi yer alıyor.

Söz konusu madalyanın 15 Temmuz için verildiği belirtiliyor.

Öte yandan Furkan Kınık’ın da aralarında olduğu “Genç Kızılay” yöneticilerinin 2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı Dolmabahçe’de iftarda ağırladığı da öğrenildi.

GENÇ KIZILAY AÇIKLAMA YAPTI

Medyaya yansıyan bu bilgiler üzerine Genç Kızılay tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın oğlunun Genç Kızılay’ın başkan yardımcısı olduğu doğrulanırken, Muhammed Furkan Kınık’ın kurumdan herhangi bir maaş almadığı söylendi.

Genç Kızılay’ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın oğlu Furkan Kınık, Genç Kızılay’daki Genel Başkan Yardımcılığı görevini gönüllü olarak yapmaktadır. Ne kendisi ne de Genç Kızılay’da yönetici ya da gönüllü hiç kimse yürüttükleri faaliyetler kapsamında hiçbir şekilde ücret veya maaş almamaktadır. Çıkan haberlerde ve yorumlarda kurumdan maaş alındığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Genç Kızılay’ın amacı gençlere dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularını aşılamak, gönüllü Kızılaycılar kazanmak ve yetiştirmektir. Genç Kızılay, gençlerin de insan ızdırabının azaltılması yönündeki çalışmalara katılımını sağlanmakta, bu konuda gönüllü gençleri hedef alan çok sayıda eğitim faaliyetleri yürütmektedir. 60 il teşkilatı ve 152 üniversitedeki Genç Kızılay Topluluğunda 50 bine yakın gönüllü genç bulunmaktadır.”

Kızılay Başkanı Kerem Kınık oğlunu ‘genel başkan yardımcısı’ yapmış!

Yorumlar kapalı.