Kıvırcık Ali ölümünün 10. yıl dönümünde anılıyor

Kıvırcık Ali adıyla bilinen ünlü halk müziği sanatçısı ve bestecisi Ali Özütemiz ölümünün 10. yılında sevenleri tarafından anılıyor. Gül Tükendi Ben Tükendim, Üçüncü Gurbet, Hepimize Yeter Dünya ve Isırgan Otu albümleriyle tanınan Kıvırcık Ali, sesi ve besteleriyle geniş kitlelere kendini sevdirmişti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü halk müziği sanatçısı ve bestecisi Kıvırcık Ali, Türkiye’de ve Almanya’da çok sayıda konser verdi, televizyon programlarına katıldı ve kendi dinleyici kitlesini oluşturdu.

“Kıvırcık Ali” olarak bilinen Ali Özütemiz 10 yıl önce bugün, 11 Ocak 2011 tarihinde sabah karşı Tepecik, Büyükçekmece’de “ölüm virajı” olarak bilinen yolda kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

“ÖLDÜĞÜNÜ GELEN MESAJLA ÖĞRENDİM”

Merhum Kıvırcık Ali’nin kızı Ecemsu o günü şöyle anlattı:

“Ben evde bir koşuşturmaya uyandım. Dedeme bir şey oldu sandım. Anneme sordum, ‘korkma baban trafik kazası geçirmiş’ dedi. Ben mesajla öğrendim. ‘Başımız sağ olsun’ diye bir mesajdı. O andan sonra telefon bir yerde, ben bir yerde. Sonra gözümü babamın başında açtım. 15 yaşındaydım ben babamı kaybettiğimde. Abime göre, daha farklı yaşadım bu kaybı”

“HEP BİR YANIMIZ EKSİK”

Babasının ölüm haberini askerdeyken öğrenen Eren Özütemiz ise yaşadığı zor zamanları şöyle anlatmıştı:

“Babamdan sonra hep bir yanımız eksik. İnsanların babamı tanıması, her gördüklerinde bize ‘Kıvırcık Ali’nin çocukları demeleri her gün yaşadığımız bir sınav. Ben alıştığımı düşünüyorum ama kapıdan dışarı çıktığımda bir baba-oğul görsem psikolojim bozuluyor. 80 yaşında bir babayı kaybetmek ile 40 yaşında bir babayı kaybetmek farklı…”

Kıvırcık Ali ölümünün 10. yıl dönümünde anılıyor

Yorumlar kapalı.