Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ son tarih ne zaman?

Pandemi nedeniyle uygulanan işten çıkarma yasağının süresinin 2 ay daha uzatılması kararının ardından Kısa Çalışma Ödeneği(KÇÖ) uzatıldı mı? sorusu yoğun olarak sorgulatılmaya başladı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ son tarih ne zaman?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) bu ödenekten faydalanmakta olan binlerce vatandaşın gündemindeki yerini alıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Bu açıklama sonrasında KÇÖ ödeme süresinin de uzatılıp uzatılmadığı merak edilmeye başladı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

Kısa çalışma ödeneği, salgın döneminde hem işveren hem de işçilerin ekonomik anlamdaki mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla vatandaşlara sağlanan ödeneklerden bir tanesiydi. Bu noktada ödenekten faydalanan vatandaşlar “Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor, uzatılacak mı?” sorularını Mart ayının gelmesiyle beraber araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) için Mart sonunu işaret etmiş ve sona ereceğini ifade etmişti.

İçten çıkarma ve nakdi ücret desteği süresi uzatıldı

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı’nı 2 ay süreyle uzatıyoruz” ifadelerine yer verdi. Ancak Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılmasına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Salgın döneminde vatandaşların ekonomik anlamdaki mağduriyetine bir nebze olsun destek verebilmek amacıyla çeşitli ödenekler sağlanmış bunlardan biri de Kısa Çalışma Ödeneği olmuştu. Ülkemizde normalleşme adımları uygulamaya geçerken KÇÖ için son tarih de bildirildi. Ödenek 31 Mart tarihinde sona erecek.

İşten çıkarma yasağı ve nakdi destekte süre iki ay uzatıldı

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ son tarih ne zaman?

Yorumlar kapalı.