Kiraz sapının faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Kiraz sapı çayı zayıflatır mı?

Kirazın kendisi kadar sapının da oldukça faydalı olduğunu belirtmek mümkündür. Bununla beraber böbrek, karaciğer gibi organların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan kirazın, sapının da aynı etkiyi gösterdiği belirtilebilir. Kirazın içerisinde bol bol mineral ve vitamin bulunur. Bu yüzden sapında da mineral ve vitamin vardır. Kiraz sağında A, C, E ve K vitaminlerinin bol bol bulunduğu bilinmelidir.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kiraz sapı çayı, içerisinde A ve E vitaminleri olmak üzere birçok vitamin ve mineral içermektedir. Bunun yanı sıra potasyum, magnezyum ve lif kaynağıdır. En bilindik özelliği, tuz dengesini değiştirmeden vücuttan su atılmasına yardım etmesi ve kanı sulandırmasıdır.

Kiraz sapı çayı, içerisinde A ve E vitaminleri olmak üzere birçok vitamin ve mineral içermektedir. Bunun yanı sıra potasyum, magnezyum ve lif kaynağıdır. En bilindik özelliği, tuz dengesini değiştirmeden vücuttan su atılmasına yardım etmesi ve kanı sulandırmasıdır. Damarların yağlanmasını önleyen kiraz sapı çayı, kalbin daha rahat çalışmasını sağlar.

Kiraz meyvesinin saplarının mevsiminde toplanıp kurutulması ile elde edilen kiraz sapı çayı metabolizmayı çalıştırarak hızla kilo vermeye yardımcı olur.

Kiraz sapının faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Kiraz sapı çayı zayıflatır mı?

KİRAZ SAPININ FAYDALARI

  • Kiraz sapı çayı metabolizmanın çalışma hızını artırır. Bu da daha kolay bir şekilde yağ yakmak demektir. Ayrıca ödem atmanızı da destekler ve vücudunuzdaki mevcut şişlikleri zamanla yok eder. Her gün düzenli olarak bir fincan kiraz sağı çayı içerek zayıflamanıza yardımcı olabilirsiniz.
  • Kiraz sapı antioksidan özellikte bir bitkidir. Sindirim sisteminizi düzenler ve yemeklerden sonra hazımsızlık sorunu yaşamanızı engeller.
  • Böbreklerinizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Taş ve kum oluşunu engeller.
  • Kolesterolü ve kan şekerini dengeler.
  • Ürik asit ve üratların vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Bu sayede romatizma ve gut rahatsızlıklarının ortaya çıkardığı etkileri hafifletir.
  • Eğer günlük aşırı ilaç tüketiminiz varsa kiraz sapı çayı içmeniz tavsiye edilmektedir. Bu sayede karaciğerde meydana gelen yük hafifletilmiş olacaktır.
  • Sigara tüketiyorsanız kiraz sapı çayı içmeniz tavsiye edilir. Vücuttaki nikotin miktarını ve etkilerini azaltır.
  • Sakinleştirici etkisi vardır.
  • Susuzluğu giderir. Özellikle Ramazan aylarında sahurda tüketilmesi durumunda gün içerisinde su ihtiyacını azaltacaktır.
  • Prostat şikâyeti olanların tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Kabızlık sorunu varsa giderir. Bağırsakları çalıştırır ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Regl sancılarına iyi gelir. Krampları ve ağrıları hafifletir. Adet söktürücü etkisi vardır.
  • Vücutta bulunan kanı temizler ve anemi riskini düşürür.

Kiraz sapının faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Kiraz sapı çayı zayıflatır mı?

KİRAZ SAPI ÇAYI TARİFİ

Kiraz sapı çayının faydalarına geçmeden önce onu nasıl hazırlayıp demleyeceğimizi öğrenelim. Bundan böyle hiçbir kiraz sapı çöpe gitmesin.

Kiraz sapı çayı için gerekli malzemeler:

  • 1 tutam kurutulmuş kiraz sapı
  • 1,5-2 su bardağı su

Kiraz sapının faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Kiraz sapı çayı zayıflatır mı?

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kirazlarınızı afiyetle yedikten sonra kalan kiraz saplarını kurutmak için temiz bir tepsinin ya da kağıdın üzerine güzelce yayın. Birkaç gün güneş gören, temiz bir alanda bekletin. İyice kuruyan kiraz saplarınızı hava almayacak cam bir kavanoza ya da bez bir torbaya kaldırın. Ardından tek kişilik çayınızı hazırlamak için 1,5-2 su bardağı kadar suyu bir cezveye ya da minik bir sos tenceresine alın, içine bir tutam kiraz sapını ilave edip yaklaşık 5-10 dakika kaynatın. Süzdürüp içinden kiraz saplarını ayırdığınız çayınızı biraz ılıttıktan sonra afiyetle için. İşte bu kadar kolay!

Kişi sayısına göre malzeme miktarlarını aynı oranda artırabilirsiniz.

Kiraz sapının faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Kiraz sapı çayı zayıflatır mı?

Yorumlar kapalı.