Kill Bill’in yıldızı Sonny Chiba koronavirüse yenik düştü

Quentin Tarantino'nun kült filmlerinden Kill Bill'in oyuncularından Sonny Chiba koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nın başarılı filmi Kill Bill’deki aksiyon sahnelerinin öne çıkan ismi Japon dövüş sanatları ustası ve oyuncu sonny Chiba yakalandığı koronavirüs nedeniyle 82 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncunun menajeri Timothy Beal acı haberi duyuran kişi oldu.

Beal yaptığı açıklamada “Sonny ,dün kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Trajik bir haber, o çok iyi bir arkadaş ve harika bir müşteriydi” diye konuştu.

Kill Bill'in yıldızı Sonny Chiba koronavirüse yenik düştü

Sonny Chiba kimdir?

1939’da Fukuoka’ya bağlı Sadaho Maeda’da doğan Sonny Chiba, 1960’larda dövüş sanatları eğitimi aldıktan snora karate uzmanı oldu.

Oyunculuk kariyerine Japonya’da başlayan Chiba birçok Japon filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Toei Stüdyo’yla çalışan ünlü oyuncu, Bruce Lee’nin dünya çapındaki başarısının ardından kendini tamamen oyunculuğa adadı.

1974’te “The Street Fighter” üçlemesinde rol aldı. Filmde sinema tarihinin ilk x-rated dövüş sahnesine imza attı. Bu ona ABD kariyerinin yolunu açtı.

Chiba’nın kariyerini yakından takip eden ünlü yönetmen Quentin Tarantino, ona ilk kez 1993’te True Romance filminde atıf yaptı. Yine Ucuz roman’daki Ezekiel konuşmasının bir kısmını da Chiba’nın bir filminin açılış sahnesinden alıntıladı. Sonunda onu Kill Bill’de oynattı.

Kill Bill’in yıldızı Sonny Chiba koronavirüse yenik düştü

Yorumlar kapalı.