Kekik suyunun faydaları nelerdir? Kekik suyu zayıflatır mı?

Lezzeti ve aroması ile yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan kekik, ballıbabagiller familyasından bir bitkidir. Baharat olarak kullanılan kekik, aynı zamanda su olarak da tüketilebilir. Kekik suyu, genelde et yemeklerine aroma katmak için kullanılır. Orman kıyılarında, çimenlik, tarla ve çayırlarda yetişen kekik, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Peki, kekik suyu nasıl yapılır? Kekik suyu neye iyi gelir, nasıl kullanılır? Kekik suyu zayıflatır mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kekik; neredeyse her mutfakta bulunan, mis kokulu bir baharattır. Nane familyasından bir ottur. Mis gibi kokusu ile başta et ve balık yemekleri olmak üzere tüm yemeklerimize hoş bir koku ve aroma verir.

Selenyum, manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum ve omega 3 yağ asitlerince zengin bir kaynak olan kekik, Bünyesinde B, E, A, K ve C vitaminleri ile beta karoten ve folik asit içerir.

Kekik bitkisinin yemeklere tat ve koku vermenin dışında da işlevleri vardır. İnsan sağlığı üzerinde faydaları yüksektir. Bu kanser düşmanı, doğal antibakteriyel bitkinin zahmetli geleneksel yöntemler ile damıtılarak suyu da hazırlanır. Bu su içerisinde kekik bitkisinin şifası, yoğunlaştırılmış halde bulunur.

Kekik suyunun faydaları nelerdir? Kekik suyu zayıflatır mı?

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Demir, kalsiyum, potasyum ve diğer mineraller açısından zengin olan kekik suyu, vücudun her sorununa çözüm sunuyor. Cilt sağlığından, vücudun genel işleyişine kadar her anlamda fayda sağlayan kekik suyu, son dönemlerde daha çok kullanılmaya başlanmıştır.
  • Ağız yolunda meydana gelen enfeksiyonlarda kekik suyu kullanılabilir. Ağızda meydana gelen yaraların giderilmesi, enfeksiyonların giderilmesinde etkili olduğu söylenebilir.
  • Kekik suyu, cilt üzerinde kullanıldığı zaman, cildi koruyucu etkiler gösterir. Bununla birlikte deri hastalıklarını gidermede fayda sağlayan kekik suyu, bu yönüyle uzmanlar tarafından önerilebiliyor.
  • Bakteri oluşumunu engelleyen kekik suyu, vücudun daha dirençli olmasına destek veriyor. Ayrıca akne ve mantar sorunlarında kekik suyunun faydalı olduğu biliniyor.
  • Bronşit ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarında etkili olan kekik suyu, bu durumda birçok hastalığı giderebiliyor. Grip, nezle, öksürük durumlarında kekik suyu kullanılarak faydaları alınabilir. Kekik suyunun ateş düşürücü etkisi olduğu biliniyor.
  • Kekik suyu, saçların dökülmesini önleyebilen faydaya sahiptir. Özellikle saç derisinde hasta hücrelerin tekrar onarılmasında etkili olduğu söylenebilir.
  • Kekik suyu, kontrollü bir şekilde tüketildiğinde stresle mücadelede etkili olabilir. Kötü düşünce ve temel ruhsal problemlerden uzak kalmak için kekik suyu tüketilebilir.
  • Uykusuzluk sorunu yaşanıyorsa, kekik suyu tüketilerek bu sorundan kurtulmak mümkündür.
  • Hazımsızlık durumlarında kekik suyu tüketilebilir. Gaz giderici olan kekik suyu, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır.

Kekik Suyu Zayıflatır mı?

Kekik Suyu Zayıflatır mı?

Kekik suyu kan dolaşımını hızlandırır. Ödem atıcıdır. Yağ yakıcı etkisi vardır. Bu etkileri ile evet kilo vermeye, zayıflamaya yardımcıdır. Bölgesel zayıflamada da etkilidir.

Kekik Suyunun Zararları Var mı?

Oldukça faydalı olan kekik suyu, aşırı tüketim sonucunda sağlığa zararlı olabilir. Bu yüzden kekik suyunu kullanmadan önce bir uzmana danışmak önem taşır.

  • İlaç kullanan kişilerin doktor kontrolünde kekik suyunu tüketmesi önerilir.
  • Kekik suyu, kan basıncını düşürdüğü için düşük tansiyonu olan kişilerin tüketmemesi gerekir.
  • Gebelik döneminde kekik suyunu tüketmek düşüğe neden olabilir.
  • Kalp problemi olan kişilerin kekik suyundan kaçınmaları gerekir.

Kekik Suyu Nasıl Yapılır?

Kekik suyu yapımı için gereken malzemeler; 2 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış kuru kekiktir. İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine kekiği ekleyerek 15 dakika demlemeye bırakın. Ardından kekik suyunu süzün ve ılık bir şekilde için.

Kekik Suyu Günde Kaç Defa İçilir?

Kekik Suyu Günde Kaç Defa İçilir?

Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.

Kekik Suyu Ne Zaman İçilmeli?

Kekik suyunun zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak için, aç karna tüketilmesi önerilir. Günün herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz. Özellikle yemeklerden önce içilmesi, metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır.

Kekik suyunun faydaları nelerdir? Kekik suyu zayıflatır mı?

Yorumlar kapalı.