Kavala’nın tutukluluk kararına muhalefet şerhi: Delil karartılamaz, adli kontrol uygulanabilir

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinden sonrası yapılan incelemede, iş insanı Osman Kavala’nın 1514 gündür süren tutukluluğunun devamı yönünde verdiği karara "muhalefet şerhi" koyan üye hâkim, tutuklulukta istenilen amaca adli kontroller uygulanarak ulaşılabileceğini belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay ve istinaf mahkemelerinin bozma ilamından sonra birleştirilen “Gezi” ve “Çarşı” davasının tek tutuklusu, iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluk durumu, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinden sonra bugün duruşma olmaksızın dosya üzerinden değerlendirildi.

Heyet, yaptığı değerlendirme sonucu Osman Kavala’nın 1514 gündür süren tutukluluk halinin devamına oyçokluğuyla karar verdi.

“ÖLÇÜLÜ OLMAYAN TUTUKLUĞUNUN DEVAMI YÖNÜNDEKİ ÇOĞUNLUĞUN GÖRÜŞÜNE KATILMAYARAK…”

Çoğunluk kararına katılmayan üye hâkim Kürşad Bektaş, muhalefet şerhine şunları yazdı:

“Sanığın savunmasının alınmış olması, delillerin toplanmış olması, dosya kapsamı, delil durumu, dosyanın geldiği aşamada, bu aşamadan sonra sanığın delil karartma ihtimalinin olmaması, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, tutukluğun bir tedbir oluşu, tutuklulukta istenilen amaca adli kontrollerden bir veya birkaçının uygulanmasıyla ulaşılabileceği değerlendirilerek sanığın durumuna göre ölçülü olmayan tutukluğunun devamı yönündeki çoğunluğun görüşüne katılmayarak, sanığa uygulanacak ölçülü bir veya birkaç adli kontrol tedbiriyle tahliyesi görüşü kanaatindeyim.”

Kavala’nın tutukluluk kararına muhalefet şerhi: Delil karartılamaz, adli kontrol uygulanabilir

Yorumlar kapalı.