Katarlı Yusuf el Obaidly’ye “Türk futbolunu ederi 2.3 milyar bile değil”

TFF ile yayıncı kuruluş beIN Sports ile 2020-21 sezonu için imzalar atılırken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre bir kulüp başkanı, Katarlı Yusuf el Obaidly'ye "Türk futbolunu ederi 2.3 milyar bile değil" diyerek Türk futbolunun 'gol yemesini' sağladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu ile Bein Sports arasında günlerdir süren yayın krizi atılan imzalarla bu sezon için bitti. Ancak, imzanın neden geciktiği konusunda ortaya çarpıcı bir iddia atıldı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Arif Kızılyalın’ın ‘Rafael’e bakarken’ başlıklı yazısında yayın ihalesinde kulüplerin ‘gol yediğini’ iddia etti. Kızılyalın’ın iddiasına göre Türk futbolunda Başakşehirli Rafael’in kırmızı kart tartışmaları yaşanırken maç yayınları konusunda flaş gelişmeler oldu.

“Gözümüz cambazdaydı, ilgilenmedik”

Kızılyalın yazısında şunları söyledi: “Neyse, biz cambaza yani Rafael’e bakarken, naklen yayın ücretleri konusunda kulüpler yine gol yedi! Gözümüz cambazdaydı, ilgilenmedik. Oysa, Bakan M.Muharrem Kasapoğlu’nun da bulunduğu ortamda 2 milyar 350 milyon lira artı 300 milyon Spor-Toto isim hakkı karşılığı el sıkışılmış, Katarlı beIN Sports, tutarı kabul etmişti. 

Son 20 yılda yükselen kulüp başkanı…

Katarlı Yusuf el Obaidly'ye "Türk futbolunu ederi 2.3 milyar bile değil"

İmzalar gecikmeyle atıldı. Çünkü Katarlı Yusuf el Obaidly, isim hakkı olan 300 milyonun kulüplere değil kendilerine verilmesini istemişti. İddiaya göre de futbol dünyasının son 20 yılda yükselen değeri bir kulüp başkanı Obaidly’ye el altından, “Türk futbolunu ederi 2.3 milyar bile değil” diyerek bir anlamda gazı vermiş, kapalı devre futbol söyleşilerinde de “Ekonomik şartlar kötü, 2.3 milyar da iyi rakam” demişti..”

‘Bakan Kasapoğlu sağlam durdu’

Bakan Kasapoğlu’nun sağlam duruşu sayesinden kulüplerin daha fazla zarar etmesinin önüne geçildiğini belirten Kızılyalın, “Böylece 300 milyon 2.3’ün işine dahil edilmedi” dedi.

‘Gelirin düşmesinin nedeni Türk futbolunun içinden biri’

Türk futbolunun içinden gelen birinin yayın gelirlerinin düşmesinde rol oynadığını iddia eden Kızılyalın, aynı kişinin kulüplerin değil Katarlıların hakkını savunduğunu söyledi: “Naklen yayın ücretlerinin ilk el sıkışılan 500 milyon dolardan 2.3 milyar TL’lere gerilemesinin mimarı aslında Katarlılar değil, Türk futbolunun içinden biri. 

“Biz cambaza bakarken, futbolun paraları buhar olup gitti”

Katarlı Yusuf el Obaidly'ye "Türk futbolunu ederi 2.3 milyar bile değil"

Aynı kişi TFF’nin beIN Sports ile 80 milyon dolarlık alt ligler yayın hakkı için mahkemeleştiği ve kaybettiği süreçte pasif kalmış, ortalarda gözükmemiş, kulüplerin değil Katarlıların hakkını savunmuştu. O kişi bu işi bir yerlere yaranmak için mi yapıyor, yoksa bir çıkarı mı var bilinmez! Biz cambaza bakarken, futbolun paraları buhar olup gitti.”

Katarlı Yusuf el Obaidly’ye “Türk futbolunu ederi 2.3 milyar bile değil”

Yorumlar kapalı.