Karar yazarı Taşgetiren: “Soylu artık Ak Parti’den çok MHP’nin alanındadır”

Karar gazetesi yazarlarından Ahmet Taşgetiren, hakkında çeşitli iddialarla gündemde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve MHP için bir sorun haline geldiğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşgetiren, bugünkü “Soylu sorunsalı” başlıklı köşe yazısında “Soylu hem kendi başına bir sorun haline gelmiş bulunuyor hem Ak Parti için, hem Erdoğan için, hem etkin iktidar ortağı olarak MHP için…” yorumunu yaptı.

Organize suç örgütü lideri olmaktan aranan Sedat Peker’in iddialarını anımsatan Taşgetiren, şunları yazdı:

Soylu, Ak Parti için bir “sorunsal”. Çünkü vatandaşlar, bütün Türkiye’de, Peker’in Soylu ile ilgili iddialarını soracaklar kendilerine. Milletvekillerine veya yerel teşkilatlara. Ortada taşınması zor bir yük var mı, var. Tamam, terörle mücadele diye bir olgu var ve orada Süleyman Soylu’nun iradesi etkili. Ama öte yanda vahim iddialar da var, ne yapmalı bu durumda? Beklenti şu mu? “Terörle mücadele hatırına Soylu ile ilgili diğer iddialar görmezden gelinmeli. “ Türkiye siyasetinde çarpık bir anlayış olduğu biliniyor: Çalıyorlar ama çalışıyorlar. Öyleyse çalışmak çalmayı tolere eder. Terörle mücadele de, dosyadaki iddiaları görmezden gelmeyi gerektirir. Bu mudur?

Soylu hakkında gündemde bazı sorunlar olduğunu söyleyen Taşgetiren, bunları şöyle açıkladı:

Ak Parti zeminlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a artık Soylu’nun savunulamaz, taşınamaz bir yük haline geldiği kanaatleri mi ulaşıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki istifa olayında ve gelen tepkilerde de ortaya çıktığı gibi Soylu’nun parti bünyesinde “kritik bir konu” haline geldiğini mi düşünüyor?

MHP liderinin önceki olaydaki çıkışı anlamlıydı. Şu son çıkışı daha da anlamlı vurgularla dolu. MHP, Hükümet’e herhangi bir bakanla katılmıyor. Bu da “memleketin selameti için her türlü fedakarlığa razı olma” yaklaşımıyla izah ediliyor. Soylu çıkışları ise “stratejik bir mahiyet” görüntüsü veriyor. Bu da, “Soylu, hükümetteki MHP hücresi mi?” sorusunu gündeme getiriyor. Cumhurbaşkanlığı nezdinde bu konu nasıl okunuyor, sorusu önemli.

Bir diğer soru da, Soylu’nun iltisaklı bulunduğu dosyaların hem çok geniş bir çevreyi ilgilendirdiği, dolayısıyla üzerine gidildiği takdirde başka dosyaların ortaya çıkacağı, hem de bizzat Soylu’nun sahip olduğu “mahrem bilgiler”in tedirginliğe yol açması ihtimalinin tavırları nasıl etkiliyor olduğu ile ilgili. Bu noktada Soylu’nun tv programında “eski içişleri bakanının oğlunun para sayma makinesi”ni gündeme getirmesine dikkat çekiliyor. 17-25 Aralık’la ilgili Bahçeli’nin “saklı” tavrı da bu çerçevede hep akılda tutuluyor.

Karar yazarı ayrıca “Gelinen noktada ‘Soylu sorunsalı’ nasıl bir sonuç üretecek? Bahçeli’nin son konuşması çok kritikti. Soylu artık Ak Parti’den çok MHP’nin alanındadır. Bir istifa söz konusu olduğunda MHP’de politikaya devam eder mi, Ak Parti’den ne götürür, sorusunu da ben yabana atmıyorum” yorumunu yaptı.

Karar yazarı Taşgetiren: “Soylu artık Ak Parti’den çok MHP’nin alanındadır”

Yorumlar kapalı.