Karantinadaki koronavirüs hastaları, alışverişde yakalandı

Bilecik’te koronavirüse yakalandıkları için evlerinde karantina altında olan 2 kişi ile onlarla temas halinde olan bir kişi, market alışverişinde yakalandı. Para cezası verilen 3 kişi hakkında, ayrıca suç duyurunda bulunuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve evde karantina altında tutulan 2 kişi ile 1 temaslı yurttaş, alışveriş için çıktıkları markette yakalanınca toplam 9 bin 450 lira ceza aldılar.

3 kişi hakkında ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma” başlıklı 195’inci maddesine göre 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları için, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Konu hakkında Osmaneli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında insan sağlığını hiçe sayarak dışarı çıkan 2 pozitif vakaya ve 1 temaslı vatandaşımız hakkında toplam 9 bin 450 TL idari para cezası, ayrıca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun “Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma” başlıklı 195’inci maddesine göre 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Karantinadaki koronavirüs hastaları, alışverişde yakalandı

Yorumlar kapalı.