Karamollaoğlu’ndan iktidara çağrı: Bu işi zirvede bırakın, daha fazla zorlamayın

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sadece 6 ayda cari açığı kapatacaklarını vadederek bile isteye Türk lirasını pula çeviren Erdoğan iktidarının yol açtığı ekonomik yıkım insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor. İktidar ve ortakları kendi çevrelerinin "nimetlerini" büyütürken; halkımız geçinebilmek için porsiyonları küçültüyor, daha da üzücü olanı artık öğün atlıyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Karamollaoğlu’nun konuşması, özetle şöyle:

“Bir tarafta kamudan beslenen, birden fazla kurumdan maaş alan tuzu kurular. Diğer tarafta 4 bin küsur lirayla geçinmeye, 650 liralık KYK bursuyla bir öğün yemekle hayatta kalmaya çalışan; temel tüketim maddelerine ulaşamayıp sofrasına tuz koyamayanlar var. Bir tarafta sırça köşklerine kapanıp, köşkün içindeki gerçek dışı fısıltılardan gayrı sese kulaklarını tıkayan iktidar, diğer tarafta artan hayat pahalılığı nedeniyle sesini iktidara duyurmaya çalışan, geçim derdiyle boğuşan milyonlar var.

“AÇTIĞI EKONOMİK YIKIM İNSANIMIZIN HAYAT KALİTESİNİ, YAŞAMA SEVİNCİNİ HER GEÇEN GÜN TÖRPÜLÜYOR”

Sadece 6 ayda cari açığı kapatacaklarını vadederek bile isteye Türk lirasını pula çeviren Erdoğan iktidarının yol açtığı ekonomik yıkım insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor. İktidar ve ortakları kendi çevrelerinin ‘nimetlerini’ büyütürken; halkımız geçinebilmek için porsiyonları küçültüyor, daha da üzücü olanı artık öğün atlıyor.

“HİÇBİR HEDEFİNİ TUTTURAMAYAN İKTİDAR, BİZE HER GÜN YENİ BİR TARİH VERİYOR”

Orta Vadeli Program’daki dolar kuru ve enflasyon hedefini 6 ayda sollayıp; hedefi tutturamayan iktidar, şimdi 2023 sonrasında Türkiye’yi bu krizden çıkarabileceğini söylüyor. Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, bize her gün yeni bir tarih veriyor. Sadece bizde değil, tüm ülkelerde enflasyon var diyorlar ancak dünyanın hiçbir ülkesinde, sadece bir senede enflasyonun böylesine hızlı arttığına şahit olmadık. Bal gibi biliyorlar ki Türkiye, OECD ülkeleri arasında enflasyon şampiyonu. Dünyanın hiçbir yerinde sizin gibi gerçeklerle, matematikle, ekonomiyle bile isteye kavga edip ülkesini hiperenflasyona sürükleyen bir iktidar yok.

“GELİN, BU İŞİ ZİRVEDE BIRAKIN, DAHA FAZLA ZORLAMAYIN”

Dünyanın hiçbir yerinde 20 yıl boyunca iktidarda kalıp, krizin sorumlusu başkalarıymış gibi suçu başkasına atan ve daha yeni başlıyoruz, bu işi çözeceğiz diyen pişkin bir iktidar yok. İktidarın anlattığı masallar ve hayaller ile gerçekte yaşattığı hayatlar arasında büyük bir uçurum var. Enflasyon 20 yılın zirvesinde! Zamlar 20 yıl zirvesinde! Cari açık 20 yılın zirvesinde! Dış borçlar ve faiz ödemeleri; iktidarın sayesinde 20 yılın zirvesinde! Gelin, bu işi zirvede bırakın, daha fazla zorlamayın. Çünkü bu zirvenin sonu uçurumdur, felakettir.

“BİZİM ADAYIMIZ DEVLET MALINA YETİM MALINA SAHİP ÇIKAR GİBİ SAHİP ÇIKACAK”

Adayın isminin açıklanmasına daha zaman var; “fakat nasıl bir aday olmalı” derseniz işte kriterlerimizi açıklıyorum. Aday bu kriterlere uygun olarak belirlenmeli ve belirlenecektir. Bizim adayımız kucaklayıcı, birleştirici, hakkı ve adaleti üstün tutacak, hizmeti esas alacak, kapısını herkese açık tutacak, kesinlikle partizanlık yapmayacak, istişareye her daim önem verecek ve emanete ihanet etmeyecek bir aday olacaktır. Bizim adayımız devlet malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacak, ihalelerde şeffaf, denetlemede titiz olacak, farklı fikir ve düşüncelere itibar edecek, çevrenin, tarihin, yeşilin talan edilmesine asla müsaade etmeyecek bir aday olacaktır. Biz şahısların değil, her zaman ilkelerin mücadelesini vermeyi tercih ettik. Bizim derdimiz şahısları değiştirmek değil, bozulan düzeni değiştirmektir. Biz kişilerin değil, sistemin alternatifiyiz.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN DOST VE KARDEŞ PAKİSTAN’IN BARIŞ, HUZUR VE İSTİKRARIDIR”

Pakistan’da yaşanan son gelişmelere de temas ederek toplantımızı tamamlamak istiyorum. Parlamento’da yapılan güvensizlik oylaması sonucu Başbakan İmran Han ve hükümeti düştü, yerine Şahbaz Şerif seçildi. Pakistan kendi iç hukukuna göre bir süreç işletti ve yeni seçilen hükümet yemin ederek görevine başlayacak. Bizim için önemli olan dost ve kardeş Pakistan’ın barış, huzur ve istikrarıdır. Bu hedeflere hizmet etmeyen hiçbir adım Pakistan’ın lehine olmaz. Umarız ve dileriz ki; bu yaşananlar D-8’in önemli bir üyesi olan Pakistan’ın sorunlarını aşmasına, geleceğe daha güvenle bakmasına ve hem bölgesinde hem de dünyada barışın inşasına katkı sunmaya devam etmesine vesile olur.”

Karamollaoğlu’ndan iktidara çağrı: Bu işi zirvede bırakın, daha fazla zorlamayın

Yorumlar kapalı.