Karamollaoğlu: Anne-babalar çaresiz, son bir yılda bebek bezi yüzde 40 zamlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 2021 bütçesine eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu “Bütçe, iktidarın, ülke problemlerine karşı sunacağı bir reçete olmalıdır. İktidar, her yıl kırdığı faiz rekoruna bir yenisini daha eklemeye niyetli görülüyor. 2021 bütçe hedefinde faize ayrılan miktar 179,5 milyar lira. Bütçe’de faize ayrılan pay 179,5 milyar lirayken yatırımlara ayrılan pay 103.7 milyar lira,tarıma ayrılan pay ise 22 milyar lira” dedi.

“Bu bütçede birkaç seçilmiş insan veya torpil yapılarak ihale alan insanlar var”

Yasalara göre milli gelirin en az yüzde 1’nin tarıma ayrılması gerektiğini hatırlatan Karamollaoğlu bütçede bu payın yarısının ayrıldığını belirtti.

Karamollaoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Bu bütçede, Türkiye’de yaşayan dertli ve gariban insanlar yok maalesef, sadece birkaç seçilmiş insan veya torpil yapılarak ihale alan insanlar var. Bu bütçede, Sivas’ta 500 liralık yardım için metrelerce kuyruk oluşturanlar yok, Saraçhane’de bir tas sıcak çorba için kuyruğa giren yüzlerce gariban yok, asgari ücretle çocuğunu okutmaya ve evini geçindirmeye çalışanlar yok. Bu bütçede, Türkiye’nin kaynaklarının aktarıldığı 3-5 şirket var, 19 bin liralık işe 17 milyon lira ödenen kimseler var, bir avuç mutlu azınlık var ama bu millet yok. Bu bütçe, Türkiye’nin dertlerine derman olabilecek bir bütçe değildir.

Marketlerde bebek mamalarının çalınmaması için kilitli kutularda muhafaza edildiğini vurgulayan Karamollaoğlu “Anne-babalar çaresiz. Son bir yılda, bebek bezi yüzde 40, bebek maması yüzde 32, süt yüzde 50 zamlanmış. Bir kutu mama, 200 liranın üzerine çıkmış durumda” diye konuştu.

“Ya kafaları çalışmıyor ya da ahlâksızlardır”

Konuşmasına asgari ücret konusuna da değinen SP lideri  “Asgari ücrette hedef açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olmalı alınacak tebdirlerle 15 yıl içerisinde bu hedefe ulaşılacaktır” dediklerini anımsatarak şunları kaydetti:

Bizim önerimizi iyi anlamadan Saadet Partisi, asgari ücret için 8000 lira önerdi diye yalan haberler yapanların, ya kafaları çalışmıyor ya da ahlâksızlardır.
Koronavirüs aşısı

Karamollaoğlu açıklamasına “Hangi bilimsel araştırmalara dayanarak Çin menşeli aşı tercih edildi, satın alma sürecinde hangi şirketlere aracılık yapıldı, ne kadar bütçelik bir anlaşma yapıldı? Bu soruların cevaplarını bekliyoruz” ifadeleriyle devam etti.

AB tartışmaları

Son günlerde gündemde olan Avrupa Birliği tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu “Biz, Avrupa Birliği’nin aşığı olmamalıyız. AB üyesi olabiliriz; ama münasebetlerimiz olan ülkeler ve Müslüman ülkelerle ilişkilerimizi geri plana asla atamayız” diye konuştu.

SP lideri ayrıca “Belirtelim ki biz Mavi Vatan, Doğu Akdeniz gibi konularda hükümetin yanındayız” dedi.

Karamollaoğlu: Anne-babalar çaresiz, son bir yılda bebek bezi yüzde 40 zamlandı

Yorumlar kapalı.