Kafe ve restoranlara destek ödemesinin şartları belli oldu

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınından etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyet alanlarındaki işletmelere sağlanacak "ciro kaybı desteği"ne ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yiyecek içecek sektörüne yönelik “ciro kaybı desteği”ne ilişkin usul ve esaslar belli oldu. Ciro kaybı desteğinden, 2019 yılından önce ya da o yıl başladığı işine devam eden ve 27 Ocak 2021 itibarıyla faal mükellefiyeti bulunan, 2019’daki cirosu 3 milyon lira ve altında olup, geçen yıl cirosu yüzde 50 ve üzerinde azalan KDV mükellefi işletmeler yararlanabilecek. Azalan ciro tutarının yüzde 3’ü destek olarak ödenecek. Destek 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmayacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınından etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyet alanlarındaki işletmelere sağlanacak “ciro kaybı desteği”ne ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Yiyecek ve İçecek Hizmeti Faaliyetlerinde Bulunan İşletmelere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Ciro Kaybı Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle Covid-19 salgını sürecinde faaliyetlerinin kısıtlanması nedeniyle zarar gören yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere sağlanacak ciro kaybı desteğine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Kafe ve restoranlara destek ödemesinin şartları belli oldu

Yorumlar kapalı.