Kadınların yüzde 15’i bu sendromun farkında değil

Yapılan araştırmalar kadınların yüzde 10-15’ini etkileyen, genetik, metabolik, hormonal sebepler ile ortaya çıkan bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu’nun farkında olmadığını ortaya koydu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Çoğunlukla hastaların, kadın infertilitesi (kısırlık) ve adet düzensizliği şikayetiyle kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurduğu kompleks bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu, çok geniş bir yelpazede kendini göstermekle beraber; uzmanlar kesin tanı için aşağıdaki belirtilerinden en az ikisinin gözlemlenmesi gerektiğini söylediler.
Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Uçarer, yapılan araştırmalara göre kadınların yarısının Polikistik Over Sendromu olmalarına rağmen tanı konulmadan bilinçsizce yaşadıklarını söyledi. Uçarer “Polikistik Over Sendromu yönetimi, tıbbın Kadın Hastalıkları ve Doğumdan Endokrinoloji ve hatta Kardiyoloji dahil pek çok alanı ile takip ve tedaviyi kapsamalıdır. Tedavide hasta bilinci ve motivasyonu komplikasyonlarla baş etmede olmazsa olmazlardandır. Polikistik Over Sendromu hakkında farkındalığın arttırılması adına gerekli çalışmaların yapılması hayati önem taşımaktadır” dedi.

Kadınların yüzde 15’i bu sendromun farkında değil

Yorumlar kapalı.