Kadınlar vitamin ve minerale daha fazla ihtiyaç duyuyor

Ülkemizde her 4 kadından 3’ünde folik asit, her 3 kadından 2’sinde demir eksikliği görülüyor. Ayrıca kadınların yüzde 35’i B12 vitamini ve yüzde 28’i de iyot eksikliği nedeniyle yaşam kalitesinde bozulmalara maruz kalıyor. Bu yüzden de kadınların vitamin ve mineral ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış bir besin destek ürünü almaları öneriliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde, kadınlar ne yazık ki sağlık açısından yeterince vitamin ve mineral almıyor. Özellikle demir, B12 vitamini, çinko, folik asit ve B vitaminleri besin yoluyla yetersiz alınan vitamin ve minerallerin başında geliyor. Hem söz konusu besin kaynaklarını yeterince tüketmemek hem de bu vitamin ve minerallerin pişirme ve saklama koşullarıyla kayba uğraması da bu yetersiz alımın en önemli sebepleri olarak görülüyor.

 

Yüzde 35’inde B12, yüzde 28’inde iyot eksikliği

 

Günümüzde her 4 kadından 3’ünde folik asit, her 3 kadından 2’sinde de demir eksikliği görüldüğünü belirten New Life Ürün Müdürü Uzm. Dyt. Sena Yazıcı Heyik, bunun yanı sıra kadınlarda yüzde 35 oranda B12 vitamini ve yüzde 28 oranda da iyot eksikliği yaşandığını ve bu durumun da kadınların yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı. Sena Yazıcı Heyik, “Bu anlamda kadınların vitamin ve mineral ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış bir besin destek ürünü tercih etmeleri, hem koruma sağlar hem de vücudun ihtiyaç duyduğu eksikliklerin tamamlanmasına destek olur” dedi.

Kadınlar vitamin ve minerale daha fazla ihtiyaç duyuyor

Yorumlar kapalı.