Kadın düşmanı Yeni Akit’ten RTÜK’e ‘Friends’ çağrısı!

AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve sık sık çağdışı haberleriyle gündeme gelen Yeni Akit adlı yayın organı, Friends dizisinin afişinde yer alan kadın oyuncuları sansürledi. Gerici gazete, RTÜK’e de çağrı yaparak ’dizinin yayından kaldırılmasını’ talep etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen gerici yayın organı Yeni Akit, bu kez de Friends dizisinin kadın oyuncularını sansürledi ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) dizinin ‘yayından kaldırılması’ çağrısında bulundu.

1994 yılında yayınlanmaya başlayan ve dünya çapında popülarite kazanan Friends dizisinin Netflix Türkiye’de tekrar yayınlanmaya başlanacağının açıklanması üzerine bir haber yapan Yeni Akit, dizinin kadın oyuncularının bedenlerini sansürledi.

Gerici yayın organının, “Netflix ahlaksız dizi ‘Friends’ ile gençleri hedef almayı amaçlıyor” başlıklı haberinde, dizi, ‘3 kız ile 3 erkeğin ahlaksız hayatı’ şeklinde tanımlandı. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

‘GENÇLERİ AİLEDEN UZAKLAŞTIRMAYI HEDEFLİYOR’

“Eşcinsellik, ensest ilişkiler, birbirini aldatan karı-koca, başörtüsünü ‘cinsel’ obje olarak gösteren sahneler, gençlere uyuşturucu ve ahlaksızlık pompalama, çocuk istismarı… Türlü ahlaksızlıkları, izleyenlerin zihnine enjekte eden Netflix yeni bir ‘proje’ diziyi daha Türkiye’de yayın hayatına sokmaya hazırlanıyor. Netflix gençleri aileden uzaklaştırmayı hedef alan ‘Friends’ isimli diziyi Türkiye’de yayın hayatına sokmaya hazırlanıyor.”

‘SESSİZ KALMAYIN’

Haberde, RTÜK’e de çağrı yapılarak ‘dizinin yayından kaldırılması’ talep edildi. Çağrıda, “RTÜK’ü, kasıtlı yapılan ve alenen ahlaksızlığın reklamının yapıldığı; inancımıza ve ahlakımıza yapılan bu saldırılara ‘dur’ demeye çağırıyoruz!” denildi.

RTÜK daha önce, ailesi Müslüman olan bir kızın hikâyesini anlatan ‘Cuties/Minnoşlar’ adlı dizi filmin Netflix’ten kaldırılmasına karar vermişti.

1 NİSAN’DA YAYINDA

10 sezondan oluşan ve Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer’ın başrollerini paylaştığı Friends, 1 Nisan 2021’den itibaren Netflix Türkiye’de yayınlanmaya başlanacak.

Kadın düşmanı Yeni Akit’ten RTÜK’e ‘Friends’ çağrısı!

Yorumlar kapalı.