Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kapatma davası açıldı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, derneklerine yönelik kapatma davası açıldığını duyurdu. Kapatma davasına karşı her ilde eylem yapacaklarını açıklayan dernek "Başta üyelerimiz, dostlarımız olmak üzere; tüm kadınları, LGBTİQ+ları ve kadınların mücadelesine omuz veren tüm duyarlı kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz” ifadeleriyle dayanışma çağrısı yaptı. Derneğin çağrısına kadın örgütleri, siyasetçiler, oyuncular ve pek çok kadın sosyal medyada yayımladıkları mesajlarla destek verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), derneklerine yönelik kapatma davası açıldığını duyurdu. Platformdan yapılan yazılı açıklamada; 12 yıldır “kadın cinayeti” kavramını işledikleri, şüpheli kadın ölümlerindeki gerçekleri açığa çıkardıkları belirtildi ve “Kadınlar, LGBTİQ+lar, çocuklar için eşitlikçi feminizmin bayrağını her yerde dalgalandırdık ve ayak basmadığımız bir adliye dahi bırakmadık. Bugün itibariyle; işte tüm bu mücadeleyi yürütmek için çabalayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğimize, hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla ‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ suçlaması ile fesih davası açıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

“KCDP’NİN ÖNÜNDE EYLEM YAPMADIĞI ADLİYE YOKTUR”

KCDP, kapatma davasındaki iddialara yönelik şu açıklamayı yaptı:

“İddiaları odur ki derneğimize yönelik yapılan muhtelif şikayet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler derneğimizin ‘kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı’ gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Ayrıca dosyada; dernek yöneticilerimize yönelik, davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları listelenmiş. Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır. Biz siyasi iktidarı, savcıları, mahkemeleri kadınlar lehine göreve çağırırken; onlar bu konunun muhataplarını böylesi içi boş davalarla hedef almayı tercih ediyorlar. Tüm kamuoyu bilir ki; bu coğrafyada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun önünde eylem yapmadığı adliye yoktur. Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadelesinden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden ayrı değildir.”

Kapatma davasına karşı farklı illerde eylem yapacaklarını duyuran KCDP, “Biliyoruz ki haklı mücadelemize yönelik bu saldırılar karşısında da asla yalnız yürümeyeceğiz. Başta üyelerimiz, dostlarımız olmak üzere; tüm kadınları, LGBTİQ+ları ve kadınların mücadelesine omuz veren tüm duyarlı kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

KCDP’NİN DAYANIŞMA ÇAĞRISINA KADINLARDAN DESTEK

KCDP’nin çağrısının ardından kadın örgütleri, siyasetçiler, sanatçılar sosyal medyada dayanışma mesajları yayımladı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: “Eril düzenin hukuksuz ve içi boş davalarla hedef aldığı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yanındayım! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, asla yalnız yürümeyeceğiz ve #KadınCinayetleriniDurduracağız!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen: “Aile yapısını korumak “kisvesi altında” kadınların her an öldürülebileceği aileler istiyorlar. Yıllardır mücadelesine ve birçok ölümün aydınlatılmasında büyük çabalarına tanık olduğum Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yanındayım. #AslaYalnızYürümeyeceksin”

HDP Kadın Meclisi: “İktidar başa çıkamadığı her mücadeleyi hukuksuzlukla durdurma çabasında. Kadınları susturmaya kimsenin gücü yetmez. Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu’nun yanındayız!”

Oyuncu Nurgül Yeşilcay: “#kadıncinayetlerinidurduracağız her zaman yanınızdayım.”

Oyuncu Şenay Gürler: “Asla yalnız yürümeyeceğiz.”

TİP’li kadınlar: “Kadınların mücadelesini kapatma davalarıyla durduramazsınız! Arkadaşlarımızın yanındayız! Yaşasın kadın dayanışması”

Eşitlik İçin Kadın Platformu: “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ Hukuksuz Davalarla Kapatılamaz!  Platform olarak KCDP’nin yanındayız. Günde en az 5 kadının öldürüldüğü bir ülkede şiddette mücadele eden örgütler hukuksuz gerekçelerle kapatılamaz.”

Kadın Savunması: “Feminist mücadelemiz, eşit ve özgür bir hayatı kurmak için! Saldırılarınız karşısında bugüne kadar bir adım bile geri atmadık, şimdi de atmayacağız! Yaşasın feminist mücadelemiz, yaşasın kadın dayanışmamız!”

İlerici Kadınlar Derneği: “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hukuksuz davalarla kapatılamaz. Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti önlemek yerine kadın örgütlerini hedef alan yargılamaların karşısında, mücadele arkadaşlarımızın yanındayız.”

FKF’li Kadınlar: “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkında açılan kapatma davasına karşı mücadele dostlarımızın yanındayız. Kadınların örgütlenme hakkına karşı yapılan saldırılara geçit vermeyeceğiz.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kapatma davası açıldı

Yorumlar kapalı.