Kadıköy’de biber gazlı, plastik mermili müdahale!

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylem ve gözaltıların ardından, emek ve demokrasi güçleri tarafından bugün akşam saatlerinde Kadıköy Rıhtım'da yapılması planlan eyleme, polis sert müdahalede bulundu. Çok sayıda gösterici gözaltına alınırken, Rıhtım ve çevresinde yoğun biber gazı nedeniyle yurttaşlar zor anlar yaşadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi’nde yapılan dünkü eylemde 159 kişinin gözaltına alınması bugün Kadıköy’de planlanan eylemde protesto edilmek istendi. Kaymakamlığın yasakladığı eylem için toplanan yurttaşlara polis müdahale ediyor.

Kadıköy’de Boğaziçi Direnişi’ne destek olmak amacıyla bir araya gelen demokratik kitle örgütleri ve birçok siyasi parti temsilcisi engellemelere rağmen Rıhtım’da toplanmaya başladı.

Polis eylemin Kadıköy Kaymakamlığı’nca yasaklandığı belirtilerek “Toplum sağlığını korumak açısından sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım. Kadıköy Kaymakamlığı’nca yapılacak olan gösteri ve yürüyüşler için yasaklama kararı alınmıştır, lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde müdahale edilecektir” anonsu geçti.

Polis, anonslar ardından biber gazlı ve plastik mermili müdahalede bulundu. Polis, eylemdeki yurttaşları gözaltına almaya başladı.

Kadıköy’de biber gazlı, plastik mermili müdahale!

Yorumlar kapalı.