Kademeli normalleşme planı nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 17 Mayıs sonrasını işaret ettiği kademeli açılma için bazı planlamalar gündeme geldi. Anadolu'dan büyükşehirlere dönecekler için önlem alınması değerlendirilirken, küçük işletmelerin açılmasına öncelik verileceği belirtiliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet’te yer alan habere göre, tam kapanma öncesi büyükşehirlerden Anadolu’ya gidenlerin geri dönüşleri de endişe yaratıyor. Tam kapanma kararının bitmesiyle tekrar büyükşehirlere dönecek kişiler için önlem alınması gerektiği belirtiliyor.

Berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmeleri açılabilir

Normalleşme kapsamında ilk olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmelerin açılabileceği konuşuluyor. Restoran ve kafelerin de dış alanlarını kullanarak saat ve müşteri kotasıyla açılabileceği konuşuluyor.

Organizasyonlar için vaka sayılarının düşmesi beklenecek

Kademeli açılma süreci içerisinde düğün, nişan, taziye, asker uğurlama gibi organizasyonlara vaka sayılarının daha da düşmesinden sonra izin verilmesi bekleniyor.

Erdoğan, “Yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diyerek “İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Ramazan Bayramı’na ilişkin mesaj paylaşmış ve mesajında “Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz. Doyasıya kucaklaşacağımız bayramların hasretiyle Bayramınızı tebrik ediyorum” değerlendirmesini yapmıştı.

‘Tam kapanma sonrası normalleşme nasıl olacak?‘ sorusunu yanıtlayan Bakan Soylu, “17 Mayıs 05.00’e kadar bu tedbirlerimiz geçerli. Merak etmeyin, 17 Mayıs 05.00’ten sonra Bilim Kurulu var, Sağlık Bakanlığımız var, ardından kabinemiz var. Daha sonra ne olacağını vatandaşımızla paylaşırız. 17 Mayıs sabahını hep birlikte bir görelim inşallah” demişti.

Kademeli normalleşme planı nasıl olacak?

Yorumlar kapalı.