Kaçak yollarla Türkiye'ye giren Afganları Metro Turizm taşırken görüntülendi

Kaçak yollarla Türkiye’ye giren Afganları Metro Turizm taşırken görüntülendi

İran'dan kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan Afganlar Metro Turizm ile Van Erciş'ten alınarak Batı illere yollandığı ortaya çıktı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’dan Türkiye’ye kaçak yollardan giren mültecilerin Van’dan sonraki yolculuklarının METRO otobüs firmasına ait araçlar tarafından yapıldığı ortaya çıktı. METRO Turizme ait olan bir yolcu taşıma otobüsünün belirlinden kırsal alanlarda mülteci aldığı kayda geçti.

MedyaBlok’tan İdris Yılmaz’ın haberine göre Dedeli Jandarma Karakolu kontrol noktasında durdurulan araçta çok sayıda Afgan mültecinin taşıdığı resmi olarak teyit edildi. Yaşanan duruma ilişkin savunmada bulunan araç şoförü, “birçok firma mülteci taşıyor” ifadeleri ise dikkat çekti.

Erciş ilçesine bağlı Kocapınar Mahallesinin yaklaşık on kilometre çıkışında bulunan kontrol noktasında durdurulan Metro Turizme ait araçta yaklaşık 9 mültecinin çıktığı görüldü.

Mültecilerin çoğunun Afgan uyruklu olmaları dikkat çekerken, yaşanan olayı haber yapmamızı öğrenen otobüs şoförünün ifadesi, mültecilerin nasıl batıya gittiğini açıklar nitelikte.  Sadece Metro’nun değil Nilüfer gibi bir çok otobüs firmasının da mülteci taşıdığını belirten şoför, ‘ bilet kesiyorlar, bizde alıyoruz’ ifadelerini kullandı. Aldıkları mültecilerin biletlerinin olduğunu belirten şoför, “Firma bilet kesiyor, ‘şuradan yolcu alacaksınız’ diyor bizde alıyoruz. Biz nerden bilelim mültecidir?” ifadesi üzerine, “Siz kesilen biletlerin TC kimlik doğrulaması yapmıyor musunuz?” sorumuza ise, “Benim sistemim mi var? Ben nerden bileyim?” şeklinde savunma yapması dikkat çekti. Mültecilerin otobüslere alındığı bölgede yaşayan ve isimlerinin haberde yer almasını istemeyen bölge sakinleri, yapılan işin organizeli yapıldığını söyledi. Mültecileri yönlendiren bir kaçakçının sürekli içlerinde olduğunu ifaden yurttaşlar, ektikleri tarlada gizlenmesi sebebiyle tarlalarının zarar gördüğünü söyledi. Her gün düzenli olarak Metro Turizme ait yolcu otobüslerinin sürekli aynı noktadan mülteci aldıklarını dile getiren yurttaş bunun ilk olmadığına dikkat çekti.

Kaçak yollarla Türkiye’ye giren Afganları Metro Turizm taşırken görüntülendi

Yorumlar kapalı.