Erdoğan: Salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı olduk

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından konuşan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye, salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı olmuştur"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye koronavirüs ile mücadelede yeni bir döneme girerken, artan aşı sayılarıyla birlikte kademeli normalleşmede bazı tedbirlerin kaldırılması da gündeme geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı’nda kademeli normalleşmede yeni adımların atılması da bekleniyor.

Kabine Toplantısı’na başkanlık eden Erdoğan, pandemiye dair alınan son kararları açıklıyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

”Türkiye NATO’ya karşı sorumluluklarını bugüne kadar eksiksiz yerine getirmiştir. NATO Zirvesi boyunca gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde dayanışma ruhuna vurgu yaptık. İyi terörist kötü terörist anlayışının ne kadar çarpık olduğunu bir kez daha ilettik. DAEŞ’e karşı tek gerçek mücadeleyi Türkiye’nin yaptığını hatırlattık. Yakın bölgemizde son 10 yılda yaşanan hadiselerle NATO’nun güvenilir şemsiye konumunu sergileyemediğini gördük.

Zirvede görüldü ki Türkiyesiz bir NATO’nun varlığını sürdürmesi oldukça güçtür.

JOE BIDEN GÖRÜŞMESİ 

Görüşmelerin tamamının olumlu ve yapıcı bir havada geçtiğini belirtmek isterim. Bir araya geldiğimiz tüm liderlerle, işbirliğinin geliştirilmesi hususunda mutabık kaldık. Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden ile doğrudan temasları sıklaştırma kararı aldık.

Biden ile, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemi başlatmak üzere bir araya geldik. Bu görüşmede, sorunları ifade ederek pozisyonlarımızı ortaya koyduk. Bundan sonraki işbirliği alanlarımız hususunda kapsamlı ve verimli bir görüş alış-verişinde bulunduk. Görüşmemizde ABD ile üstesinden gelinemeyecek bir meselenin bulunamadığı, tam tersine işbirliğini daha karlı olduğu konusunda mutabık kaldık. Aramızdaki sorun başlıklarının zaman içinde çözüme kavuşacağına inanıyoruz.

Türkiye’nin egemenlik haklarına saygı duyulması, sınırları içinde ve dışında terör örgütleri ile yürüttüğümüz mücadeleye destek verilmesi tek şartıdır.

Ülkemizin hiçbir devletle kurduğu ilişki diğerlerinin alternatifi değil tam tersine kendimiz, muhataplarımız, bölgemiz ve tüm insanlık için birbirlerinin tamamlayıcısı olarak görüyoruz. ABD ile olumlu ve yapıcı temelde yeni bir dönemin kapılarını araladığımıza inanıyoruz.

Brüksel’de Azerbaycan’daki programlarımız için Salı günü sabaha yakın Bakü’ye ulaştık. Birkaç saat sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı ‘gardaşım’ Aliyev’le birlikte Şuşa şehrine hareket ettik. Brüksel’den birlikte geldiğimiz heyet üyelerimizle birlikte kara yoluyla Şuşa’ya giderken işgal ve savaş döneminin yıkımlarını, acılarını, sonuçlarını görme imkanı bulduk.

Her tarafın nasıl yıkıldığını, yakıldığını gördük. Bütün bunlarla beraber bunların kalkıp özellikle dünyaya, birinci derecede Batı’ya ‘Gelin lütfen Karabağ’ı görün’. Minsk Üçlüsü’nün buraları tekrar tekrar görmesi lazım. Kim nereleri 30 yılda ne hale getirmiş, bunu görün.

Çoğu Türkiye menşeili firmaların 5-6 ay gibi kısa sürede, zor bir coğrafyada başardıkları önemli işleri görünce ülkemiz adına gurur duydum. Şehir ve üretim altyapısının yeniden inşa edildiği bu bölgenin en geç 1 yıl içinde yepyeni bir çehreye kavuşacağına inanıyorum. Sayın Aliyev’de bu kararlılığı, bu inancı gördüm.”

Şehir ve üretim altyapısının yeniden inşa edildiği bu bölgenin en geç 1 yıl içinde yepyeni bir çehreye kavuşacağına inanıyorum. Sayın Aliyev’de bu kararlılığı, bu inancı gördüm.

Bir kartal yuvası gibi yalçın kayaların üzerinde kurulu Şuşa’da Azerbaycanlı kardeşlerimizin azatlık sevincine biz de ortak olduk. Tarihi bölgedeki valilik binasında görüşmelerimizi yaptık. Azerbaycanlı gençlerimizin sergiledikleri gösterileri izledik. Şuşa en son kurtarılan, en çok mücadele verilen yerdir.

Şuşa’nın azatlığa kavuşması sadece bir toprak kazanımı olmanın ötesinde Azerbaycan için bir öneme sahiptir. İnşallah işgaldan kurtarılan tüm Karabağ ve Azerbaycan topraklarının en kısa sürede mamur edileceği günler yakındır.

Yıllarca vatan hasreti çeken Azerbaycanlı muhacir kardeşlerimizin en kısa sürede evlerine dönebilmeleri için Türkiye olarak bize düşen görevi yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Gardaşım Aliyev’le birlikte imzaladığımız ve dünyaya ilan ettiğimiz Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizde yeni bir dönemi başlattık. Pek çok anlaşmayı yakın zamanda Türkiye ve Azerbaycan olarak imza altına alacak, kardeşliğimizin hukuki temelini daha da güçlendireceğiz.”

Erdoğan: Salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı olduk

Yorumlar kapalı.