Kabine toplantısından sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından ‘Covid-19'la mücadele kapsamında yeni kısıtlamaların gelmesi bekleniyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, yasağın bazı illerde hafta içi de uygulanması ve büyükşehirlere seyahat kısıtlaması gibi yeni önlemler bekleniyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altına üç saatlik sokak izni de kısalabilir.

Sokağa Çıkma Yasağı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19 salgınının hızla tırmanmasıyla beraber, gözler bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne çevrildi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, yasağın bazı illerde hafta içi de uygulanması ve büyükşehirlere seyahat kısıtlaması gibi yeni önlemler bekleniyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altına üç saatlik sokak izni de kısalabilir.

Erdoğan tedbirlerin sıkılaştırılması gerekebileceğine dair geçen hafta açıklama yapmıştı.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre; kabine toplantısından, hafta sonları devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının bazı şehirlerde hafta içi günlerinde de uygulanması veya hafta sonu uygulamasının kapsamının genişletilmesi kararı çıkabilir.

Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 10 günlük tabloyla ilgili kapsamlı bir sunum yapacak.

İllerdeki son tablo ve aşı çalışmaları da değerlendirilecek.

Bir önceki kabine toplantısında alınan tedbirlerin salgınla mücadeleye etkisi masaya yatırılacak.

BİLİM KURULU’NUN ÖNERİLERİ

Öte yandan, Bilim Kurulu’nun da kısıtlamalar konusunda kabineye öneriler de bulunduğu, uygulamaların da bu doğrultuda hayata geçirilebileceği kaydedildi.

Öneriler şöyle:

♦ İki haftadır hafta sonları saat 20.00’den sabah saat 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.

♦ Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma kısıtlamasına hafta içi günler de dahil edilebilir.

♦ Vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

♦ 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği üç saatlik süre azaltılabilir.

♦ Kararları Erdoğan’ın kamuoyuna duyurması planlanıyor.

Kabine toplantısından sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?

Yorumlar kapalı.