Kabine toplantısı başladı: Kafe ve restoranlar açılacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplantı, saat 16.05’te başladı. Yılın ikinci kabine toplantısında, koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapması planlanan toplantıda, vaka sayılarındaki seyir ile yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar uygulanmaya devam edileceği ve mevcut tedbirlerin esnetilip esnetilmeyeceği gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği alanlardan biri olan yiyecek ve içecek sektörünün gözü kulağı bugünkü Kabine toplantısında.

LOKANTA, RESTORAN VE KAFELER KAPILARINI AÇMAYI BEKLİYOR

Koronavirüs aşı takviminin devreye girmesi, ikinci doz aşıların yapılmaya başlanması ve vaka sayılarındaki düşüşle birlikte sıkı tedbirlerin uygulandığı bazı sektörlerde tedbirlerin esnetilmesi beklentisi oluştu. Lokanta, restoran ve kafe ve benzeri faaliyetlerde bulunan işletmeler de belirli kurallar çerçevesinde kapılarını açmayı bekliyor. Kabine toplantısında yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren esnafın bu yönde talepleri masada olacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Halen tedbirler kapsamında hafta içi 21.00-05.00 arası hafta sonları da cuma 21.00’den başlayarak pazartesi günleri saat 05.00’e kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da esnetilmesi beklenen tedbirler arasında yer alıyor.

TEDBİRLERİN ESNETİLMESİ SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik tedbirlerle ilgili daha önce “Vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz.” açıklamasını yapmıştı. Bugün esnafın gözü o takvimde olacak.

NORMALLEŞME ADIMLARI ATILACAK MI?

Sokağa çıkma kısıtlamaları da masada olacak. Kısıtlamaların ne zaman esnetilebileceği konusunda değerlendirme yapılacak. Bunun için il il vaka tablosuna bakılacak. Salgının seyrine göre il ve bölge bazında normalleşme adımları atılacak.

Kabine toplantısı başladı: Kafe ve restoranlar açılacak mı?

Yorumlar kapalı.