Japonya’dan 4 ülkeye zorunlu karantina

Japonya, koronavirüsle mücadele kapsamında İngiltere, Danimarka, Kazakistan ve Tunus çıkışlı yolculara 3 gün zorunlu karantina şartı getirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında İngiltere, Danimarka, Kazakistan ve Tunus çıkışlı yolculara 3 günlük zorunlu karantina uygulayacak.

Kabine Baş Sekreteri Kato Katsunobu, düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 salgınına karşı ülkeye girişlerde uygulanacak yeni yönetmeliğe değindi. AA’nın aktardığına göre, Kato; İngiltere, Danimarka, Kazakistan ve Tunus çıkışlı tüm yolculara Japonya’ya ulaşmalarıyla birlikte 3 günlük zorunlu karantina uygulanacağını açıkladı.

Cuma günü yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında Hindistan, Sri Lanka, Nepal, Pakistan, Bangladeş ve Maldivler çıkışlı yolcuların karantina süreleri 6 günden 10 güne çıkarılacak.

ABD’DEN “JAPONYA’YA SEYAHAT ETMEYİN” UYARISI

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya’ya seyahat planı yapan vatandaşlarına, ülkedeki yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle “seyahat etmeyin” uyarısı yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkede son günlerde artan vakalar gerekçe gösterilerek seyahat tavsiyesi uyarısı “seyahat etmeyin” anlamına gelen 4. seviyeye yükseltildi.

Olimpiyatların yaklaştığı Japonya’ya yönelik seyahat uyarısı, ABD vatandaşları için bir yasak anlamına gelmese de seyahat planlarını etkileyen önemli bir unsur olarak görülüyor.

Öte yandan ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC) de bir açıklama yaparak salgın nedeniyle Japonya’ya seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulundu. Söz konusu tavsiyelerin ardından olimpiyatlara katılması beklenen ABD’li sporcuların güvenli bir şekilde Tokyo’ya gidip gelmesi konusundaki hazırlıkların daha kapsamlı şekilde yapıldığı bildirildi.

Japonya’dan 4 ülkeye zorunlu karantina

Yorumlar kapalı.