Japonya’da sağlıklı yaşam için vazgeçilmez olan ‘mor ekmek’ Sakarya’da üretilmeye başlandı

Japonya'da birçok hastalığa iyi geldiği belirlenen ve sağlıklı yaşam için vazgeçilmez olan mor ekmek Sakarya’da üretilmeye başlandı. Mor meyve ve sebzelerin renk pigmentlerinden alınan antosiyanin maddesinden elde edilen mor ekmek Japon kültürün vazgeçilmezi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’da sağlıklı yaşam için vazgeçilmezi olan ‘mor ekmek’ içerisinde bulunan mineraller ve vücutta oluşturduğu dengeleyici etkiler ile öne çıkıyor. Mor ekmek içeriğinde bulunan böğürtlen, ekşi mor dut, yaban mersini, vişne, nar, patlıcan ve mor soğan kabuğunun posalarından elde edilen antisiyoninler ileri teknoloji yöntemlerle moleküler saflaştırma sonucunda elde ediliyor.

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi

Mor hamurdan elde edilen ekmek, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarı tıkanıklıklarına, böbrek yetmezliği, kol ve bacak uyuşmaları ile morarmaları, diz ve kalça eklem ağrıları ve erken yaşlanma ile başlayan unutkanlıklara karşı etkili olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Fırın sahibi Levent Gündüz, mor ekmeğin içeriğinde herhangi bir katkı maddesi olmadığını ve İstanbul Üniversitesi Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nin 12 yıllık çalışmalar sonucunda İhsan Kara ve ekibinin geliştirdiği bir ürün olduğunu belirtti. Her ürün gibi bu ürünün de sahtesinin olduğunu belirten Gündüz, maliyeti yüksek olan mor ekmek ile gıda boyasıyla yapılan mor ekmek arasındaki farkın ekmeğin üzerine limon sıkılması ile anlaşılacağını ve limon sıkılan bölgede herhangi bir renk değişimi olmaz ise gıda boyasıyla yapıldığını dile getirdi.

Tamamen doğal, katkı maddesi yok

Mor ekmeği herhangi bir katkı ve boya malzemesi olmadan tamamen doğal meyve, sebzelerin renk pigmentleriyle ürettiklerini açıklayan fırın sahibi Levent Gündüz, ekmeği tüketerek birçok hastalıkla mücadele etmenin de mümkün olduğunu söyledi. Gündüz, “Mor ekmek, İstanbul Üniversitesinin 12 senelik çalışmaları sonucunda İhsan Kara ve ekibinin geliştirdiği mor meyve ve sebzelerden üretilen, içerisinde antosiyonin diye bir madde bulunan ekmektir. Mor ekmek, mor meyve ve sebzelerden üretiliyor. Böğürtlen, yaban mersini, ekşi mor dut, nar, vişne, patlıcan ve mor soğan kabuğundan üretiliyor. Bunların şeker ve posa kısımları arındırılarak renk pigmentlerinden mor rengi alıyor. Tamamen doğaldır bu mor renk, herhangi bir katkı ve boya malzemesi yoktur. Tamamen doğal, mor renginin kaynağında herhangi bir boya ve katkı maddesi yok. Mor meyve ve sebzelerde bulunan antosiyonin diye bir madde var, bunun özelliği bütün vücudu onarması. Başta şeker, tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, unutkanlık, obezite vs. hastalıklarla mücadele etmek mümkündür, mor ekmek tüketerek” diye konuştu.

Japonya’da sağlıklı yaşam için vazgeçilmez olan ‘mor ekmek’ Sakarya’da üretilmeye başlandı

Yorumlar kapalı.