Japonya’da korkutan tahmin: 199 bin kişi ölebilir

Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarını vurabilecek olası bir depremde bölge geneli 7 eyalette 199 bin kişinin ölebileceği bildirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya hükümetine bağlı Merkez Afet İdare Konseyi, ülkenin kuzeydoğusundaki “Çişima” ve “Japan” çukurlarında olası depremlere yönelik kayıp tahminini açıkladı.

Buna göre “Japan” çukurunda 9,1 büyüklüğünde bir depremin, dalga yüksekliği 10 metreyi aşan tsunamiye yol açarak Hokkaido ve Tohoku bölgelerini etkileyebileceği savunuldu.

Bu çapta bir doğal afetin, söz konusu iki bölge ve 7 eyalette 199 bin kişinin ölümüne, 220 bin binanın yıkılmasına ve 31,3 trilyon yen (275,4 milyar dolar) zarara yol açacağı öne sürüldü.

“Çişima” çukurunda ise 9,3 büyüklüğünde bir depremin, dalga yüksekliği 20 metreyi aşan tsunamiyi tetikleyerek 100 binden fazla kişinin ölümüne ve 84 bin binanın yıkılmasına yol açacağı ileri sürüldü.

“Japan” çukuru kuzeydeki Hokkaido’dan başkent Tokyo yakınlarındaki Çiba eyaletinin yer aldığı Boso Yarımadası’na, “Çişima” çukuru ise Hokkaido ile daha kuzeydeki Çişima Adalarına (Kurli Adaları) uzanıyor.

Japonya’da korkutan tahmin: 199 bin kişi ölebilir

Yorumlar kapalı.