Japonya’da bulunan 3000 yıllık iskelet, bilinen en eski köpek balığı kurbanı olarak kayda geçti

Yaklaşık 3000 yıl önce köpek balığı saldırısı sonucu ölümünün ardından Japonya'nın Güneydoğu kıyısında gömülen bir insana ait kemik kalıntıları bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 3000 yıl önce köpek balığı saldırısı sonucu ölümünün ardından Japonya’nın Güneydoğu kıyısında gömülen bir insana ait kemik kalıntıları bulundu.

BirGün’ün haberine göre, İngiltere’den Oxford Üniversitesi, Japonya’dan Kyoto ve Tokyo Üniversiteleri ve Almanya’dan Max Planck İnsanlık Tarihi Bilim Enstitüsünden bir dizi araştırmacının radyokarbon tarihleme yöntemiyle yaptığı incelemeler sonucunda, söz konusu kişiye ait kemik kalıntılarının 3391 ile 3031 yıl arasında bir süre önceye ait olduğu saptandı.

Arkeoloji Bilimi Dergisi:Raporlar’ın Ağustos sayısında yayımlanan bu araştırmaya göre, Japonya’nın antik Jomon kültürüne ait olduğu düşünülen bu kişinin balıkçılık veya dalgıçlığıyla uğraştığı, sağ bacak ve sol elini kaybettiği saldırının ardından arkadaşları tarafından karaya çıkarıldığı tahmin ediliyor.

Talihsiz kişinin Japonya’nın Seto Denizi kıyısında bir köy mezarlığına kopmuş bacağıyla birlikte gömüldüğü belirtiliyor.

Science News’den Bruce Bower, Japonya’daki bu bulgudan önce bilinen en eski köpek balığı kurbanının 1000 yıl önce saldırıya uğrayan Porto Riko’lu bir balıkçı olduğunun düşünüldüğünü belirtiyor.

Japonya’da bulunan 3000 yıllık iskelet, bilinen en eski köpek balığı kurbanı olarak kayda geçti

Yorumlar kapalı.