Japon adam ilkokuldan beri biriktirdiği bütün parasını belediyeye bağışladı

Japonya'da 80 yaşlarındaki bir adam, çocukluğundan beri biriktirdiği 60 milyon yen'lik nakit parayı yaşadığı şehrin belediyesine bağışladı. Yaşlı adam, paralarla birlikte verdiği mektupta, "Bu, birinci sınıftan beri biriktirdiğim para. Lütfen kullanın. Bu bir bağış" diye yazdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’nın Yokosuka şehrinde, ismini açıklamak istemeyen 80 yaşlarındaki bir adam, dün şehrin belediye binasına giderek görevlilerden elindeki çantayı ve mektubun yetkililere ulaştırılmasını istediğini söyledi.

AFP’ye konuşan yetkililer, çantanın içinde 60 milyon yen (yaklaşık 4 milyon 593 bin 450 TL) bulduklarını, mektupta ise, “Bu, birinci sınıftan beri biriktirdiğim para. Lütfen kullanın. Bu bir bağış” yazdığını söyledi.

​Belediye Başkanı Katsuaki Kamiji ise bir açıklama yayımlayarak koronavirüsün olumsuz etkilediği bu zor dönemde gelen bağış karşısında ‘etkilendiğini ve şaşırdığını’ belirtti.

Kamiji, “Ne diyeceğimi bilemiyorum, bunun için minnettarım” diye konuştu.

Yetkililer, “İsimsiz bir kişiden hiç bu kadar büyük bir bağış almadık” açıklaması yaptı.

Daha önce de yüklü bağışlar yapılmıştı

Japonya, zaman zaman vatandaşların yaptıkları yüklü bağışlarla gündeme geliyor.

Geçen yıl da Nara belediye binasına gelen bir kişi, 30 milyon yen’lik bağış yapmış ve paranın yoksulların eğitimini finanse etmek için kullanılmasını istemişti.

Yine geçen sene Kobe’de bir kişi şehirdeki bir hastaneye postayla 5 milyon yen göndermişti.

Japonya ekonomisinde tarihi daralma

Japonya ekonomisinin pandemiden büyük oranda etkilendiği biliniyor. Kabine Ofisinin (Kantei) geçen yıla dair güncellenen ekonomik ön verilerine göre, gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) 2009’dan beri ilk kez küçüldü. Japonya ekonomisi 2020 yılında, önceki yıla oranla yüzde 4.8 küçülerek, tarihinin ikinci büyük daralmasını yaşadı.

Kaynak: Sputnik

Japon adam ilkokuldan beri biriktirdiği bütün parasını belediyeye bağışladı

Yorumlar kapalı.