İzmir'de kadın avukatlardan İstanbul Sözleşmesi protestosu!

İzmir’de kadın avukatlardan İstanbul Sözleşmesi protestosu!

İzmir Barosu'na kayıtlı kadın avukatlar, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini, adliye koridorlarında alkışlarla protesto ettiler.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Adliyesi’nin koridorlarında alkışlı protesto yürüyüşü yapan kadın avukatlar, “Vazgeçmiyoruz” ve “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganları attılar. Aile mahkemelerinin önünde toplanan kadın avukatlar, burada bir basın açıklaması yaptılar.

“TEK BİR KİŞİNİN KEYFİ ÖYLE İSTEDİ DİYE”

Kadın avukatlar adına konuşan İzmir Barosu Genel Sekreteri Perihan Çağrışım Kayadelen, şunları söyledi:

“Bizler, bugün burada, Türkiye tarihinin en utanç verici ve en karanlık günlerinden birini yaşadığımız için toplandık. Bizler bugün burada kadınları, çocukları LGBTİ+ bireyleri koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin keyfi öyle istedi diye çekiliyor olmamız sebebiyle toplanmış bulunuyoruz. İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girdiği ilk günden bu yana, ‘Sözleşmeyi aktif uygulayın, sığınak sayılarını arttırın, koruma kararlarını aktif bir şekilde uygulayın, gerekiyorsa her kadının yanına bir polis verin’ diyerek mücadele ettik. Sanmasınlar ki bugün bu Sözleşme’den imza çektiğini iddia edenler bizi mücadelemizden vazgeçirecekler. Sözleşme tekrar yürürlüğe girene kadar bugüne kadar nasıl mücadele etiysek aynen mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“ŞİDDETİNİZİ REDDEDİYORUZ…”

Sözleşmenin hiçbir cümlesinde eşcinselliği özendirme, aile değerlerini sarsma gibi anlamlar barındırmadığını; kadınları, çocukları, LGBTİ+ bireyleri şiddete karşı korumayı hedeflediğini savunan Kayadelen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değil şikayetçi olduğunuz maddeleri, bugüne kadar İstanbul Sözleşmesi’nin diğer hükümlerini de uyguladığınızı görmedik. Biz, ‘sözleşmeyi hayata geçirin’ diye eylem yaparken siz, uygulamadan komple kaldırdınız. Biz İzmir Barosu mensubu avukatlar olarak şunun iyi bilinmesini istiyoruz; avcı- toplayıcı dönemden beri sömürüye maruz kala kala, işyerlerine alınmadığımızda isyan başlata başlata, eşit yurttaşlık için oy hakkımızı kullanmak adına dövüle dövüle, öle öle kazandığımız hiçbir hakkımızdan, sizin erkiniz sarsıldı diye vazgeçmeyeceğiz! Erkek akıllarıyla ‘İstanbul Sözleşmesi öyle olmaz, biz Ankara Sözleşmesi yapalım’ dediler! İlk imzacısı olarak uygulamaya soktuğu İstanbul Sözleşmesi’ni ve hemen ardından 6284 sayılı yasayı uygulamaya koyup sonra da bu düzenlemeler hiç yokmuş gibi davranan devlet, toplum sözleşmesini de yürürlükten kaldırabilir mi? Biz, şiddetinizi yollardan, sokaklardan, işyerlerinden, evlerden biliyoruz ve reddediyoruz. Her gün onlarca kadın cinayeti haberine rağmen sayıları inkar eden, aklımızla oynayan tavrınızdan vazgeçin istiyoruz.”

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

İzmir Barosu olarak mahkemelerde, karakollarda, eylemlerde kadınların yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kayadelen, “İstanbul sözleşmesi bizimdir ve siz sözleşmeyi tekrar yürürlüğe sokup her bir maddesini hakkıyla uygulayana kadar biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İzmir’de kadın avukatlardan İstanbul Sözleşmesi protestosu!

Yorumlar kapalı.