İzmir’de kaçak kazıdan tarih çıktı

İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Yakacık ve Buruncuk mahallelerindeki tarım arazisinde yapılan kaçak kazıda, Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar ortaya çıktı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, söz konusu bölgeyi 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Yakacık ve Buruncuk mahallelerindeki tarım arazisinde yapılan kaçak kazıda, Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar ortaya çıktı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, söz konusu bölgeyi 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.

Bayındır’a bağlı Yakacık mahallesinin Yakacık Dağ ve Buruncuk mahallesinin Kızıltepe mevkilerinde özel mülkiyete ait tarım arazisinde yapılan kaçak kazı, tarihi bir keşfe neden oldu.

Kazı ile ortaya çıkan buluntularda yapılan incelemelerde, Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait yoğun seramik, kiremit ve düzensiz yapı taşları tespit edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kazı alanının 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

İzmir’de kaçak kazıdan tarih çıktı

Yorumlar kapalı.