İzmir’de deprem enkazından 16 saat sonra bir kişi daha çıkarıldı

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından, Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaş, yaklaşık 16 saat sonra yaralı kurtarıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir‘de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından, Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaş, yaklaşık 16 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Merkez üssü Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde, 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı’nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, 35 yaşlarında olduğu belirtilen Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaşa da ulaştı.

Yaralı olarak sedyeye alınan Soydan, Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Aynı enkazdan kısa süre önce 53 yaşındaki Fadime Tolu da kurtarılmıştı.

Enkazda başka kişilerin de bulunduğunu değerlendiren arama kurtarma ekipleri, çalışmalara hız verdi.

Can kaybı 24’e yaralı sayısı 804’e yükseldi

Depremde 24 can kaybı ve 804 yaralı olduğunu duyuran AFAD, 7 binadan 4 binada çalışmaların tamamlandığını; 13 binada çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

AFAD tarafından vatandaşlara “Hasarlı binalara girmeyin. Yolları acil yardım araçları için boş bırakın. Evleri terk ederken doğalgaz kokusu yoksa telefonla sesli arama yapmayın. Doğalgaz ve su vanalarını kapatın, elektrik şalterini indirin, vanayı kapatın” uyarıları yapıldı.

Buse Hasyılmaz 9.5 saat sonra enkazdan çıkarıldı: Annemi istiyorum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin enkaz altındayken telefonla iletişim kurduğu Buse Hasyılmaz, saat 14:51’de meydana gelen dempremden 9.5 saat sonra kurtarıldı. Hasyılmaz, enkazdan çıkar çıkmaz annesini sordu ve sağlık ekipleri onunla ilgilenirken, “Annemi istiyorum” diye feryat etti.

Hasyılmaz, alkışlar eşliğinde ambulansa taşınarak hastaneye kaldırıldı.

Hasyılmaz’a ulaşılmadan kısa süre önce yeri tespit edildiğinde arama kurtarma ekibinde yer alan bir görevli ona şöyle seslendi: “Fatma abla ben seni duyuyorum, tamam Buse seni de alacağım, bekle, tamam mı. Sakın korkma, alacağım seni, geliyoruz Buse, tamam alacağız seni.”

Pakdemirli, “Buse Hasyılmaz’ın sağlık durumu iyi, bilinci yerinde” dedi.

Bayraklı’da, 283. Sokak’ta oturan Hasyılmaz, sağlık ekipleri, “Sana oksijen vereceğiz” derken onun aklı annesindeydi. Ekiptekiler onu sakinleştirmeye çalıştı; o, saatlerce enkaz altında kaldıktan sonra, ‘nefesi yettiği kadar sesini yükselterek’ annesini sordu.

Pakdemirli, saat 19:20 sıralarında konuştuğu Hasdemir’e, “Biraz sakin ol, sana ulaşmaya çalışacağız. Herhangi bir gürültü duyuyor musun Buse? Tamam, ayaklarının ucunda bir gürültü duyuyorsun. Tamam; sakin ol” demişti.

Pakdemirli, Hasyılmaz’la yaptığı konuşma sonrasında, ablası, annesi ve babasının da yanında olduğunu açıklamıştı.

Bakanın enkazda telefonla konuşmasına sosyal medya kullanıcılarının bir kısmından, “Şov yapıyor” eleştirisi gelmişti.

İzmir’de deprem enkazından 16 saat sonra bir kişi daha çıkarıldı

Yorumlar kapalı.