İzmir Tabip Odası üyesi Demir: "Türkiye'de ücretli aşı için kim nasihat verdi?"

İzmir Tabip Odası üyesi Demir: “Türkiye’de ücretli aşı için kim nasihat verdi?”

İzmir Tabip Odası Üyesi Ergün Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’daki koronavirüs aşı uygulamalarıyla ilgili sözlerini anımsatarak, “Türkiye’ye koronavirüs aşılarının ücretli yaptırılması konusunda kim nasihat verdi?” diye sordu.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Temmuz 2021 tarihinde Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin hizmete açılışında, “Almanya ve İngiltere’nin koronavirüs aşılarını ücretli yaptığını” söyledi. Erdoğan dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise “Aşı hizmetlerini diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.

Erdoğan’ın gündeme getirdiği “ücretli aşı” iddiasını İzmir Tabip Odası Üyesi Ergün Demir, ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Demir, Avrupa ülkelerinde koronavirüs aşısının ücretli yapılmadığını tam tersine birçok ülkenin aşı yaptıran vatandaşlarına teşvik verdiğini belirterek “Bazı ülkeler ise gençlere çek hediye etmektedir” dedi.

Demir, 28 Nisan 2021 tarihinde, iktidara yakın bir gazetede yayımlanan haberde yer alan “Bazı ilaç firmalarının, yabancı aşı firmaları ile doğrudan bağlantıya geçmesi, Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile görüşülerek Türkiye’ye aşı getirilmesi ve ücreti karşılığında satılması” bilgisini anımsattı.

Demir, bu habere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sessiz kaldığını belirterek, “Türkiye’ye koronavirüs aşılarının ücretli yaptırılması konusunda kim nasihat verdi?” diye sordu.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÜCRET KARŞILIĞI AŞININ ÖNCÜ HABERLERİ OLABİLİR”

Demir, AKP iktidarının kamuoyunu “yanılttığını” ve “sadece Türkiye’nin başarılı olduğu algısını yaratmaya çalıştığını” kaydederek, şunları söyledi:

“AKP iktidarı salgın yönetimi yerine algı yönetimi yaparak, bulaşın yayılmasını önlemekten çok salgını fırsata çevirmeye ve oya tahayyül etmeye çalışmaktadır. Bu açıklamalar önümüzdeki günlerde ve aylarda bir erken genel seçim veya aşının ücret karşılığı yapılmasının öncü haberleri olabilir. Gerçeklerin kötü bir huyu vardır, er ya da geç ortaya çıkar.”

“HANGİ EN GELİŞMİŞ ÜLKE ÜCRETLİ AŞI YAPTI?”

Onun için koronavirüs aşılarını 50-100 Sterline, 100 -150 Euro’ya hangi en gelişmiş Avrupa ülkelerinin yaptığını ve Türkiye’ye aşı getirilmesi ve ücreti karşılığında satılması nasihatini hangi ilaç ve aşı firmasının yaptığını kamuoyuna açıklamak zorundasınız.”

İzmir Tabip Odası üyesi Demir: “Türkiye’de ücretli aşı için kim nasihat verdi?”

Yorumlar kapalı.