İzmir Büyükşehir Belediye işçisi kadınlar: Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadın işçi ve emekçiler, Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararına "Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula" diyerek tepki gösterdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Kadın Komisyonu ile Genel-İş İzmir 3 No’lu Kadın Komisyonu İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı basın açıklaması yaptı.

Depremden dolayı Kültürpark’a taşınan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık binası önünde bir araya gelen kadın emekçiler “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” dedi.

“Sözleşme bizim vazgeçmiyoruz”, “Sözleşmeyi uygula kadını yaşat”, “Haklarımız için, hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” sloganları atan işçi ve emekçiler adına basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen Kadın Komisyonundan Başak Karaduman, “Haklarımız, yaşamlarımız politik malzeme değildir. Milyonlarca kadının hayatı ve hakları bir kişinin kararına sığamaz. Bunca yıldır kadınların mücadeleyle kazandıkları haklarını, bir bir gece yarısı kararnameleriyle yok edemezsiniz” dedi.

‘SÖZLEŞMEDEN VAZGEÇMİYORUZ’

“Şiddetin önlenemediği durumlarda, şiddete maruz bırakılanı koruyacak mekanizmalar geliştirin. Yeterli sayıda güvenli sığınma evleri, tecavüz kriz merkezleri açın. Kovuşturma sürecini etkin yürütün” diyerek sözlerini sürdüren Karaduman, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Karaduman son olarak, “İstanbul sözleşmesinin ve 6284 sayılı kanunun kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” dedi. Açıklama söz alan Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Mali Sekreteri Serap Yılmaz, “Haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye işçisi kadınlar: Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula

Yorumlar kapalı.