İyi Partili Ümit Özdağ: Basın yoluyla tehditler geliyor, eğer Muğla’ya gidersem gereken yapılacakmış

Ümit Özdağ, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin İyi Parti'nin ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etmesinin ardından bugün basın toplantısı düzenledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi Parti İstanbul Milletvekili Özdağ, hakkındaki ihraç kararına imza atmayan Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ’ı ziyarete gideceğini açıklamasının ardından İyi Parti tarafından basın yoluyla tehdit edildiğini söyledi. Özdağ, “Eğer Muğla’ya gidersen gereken yapılacakmış. Bu arada Muğla İl Teşkilatına dün gece 45 kişi istifa ettirildi. İl başkanı biraz önce mesajla bana iki sivil polisin gelip kendisini evinden alıp partiye götüreceğini bildirdi. Bir mahkemenin almış olduğu karara herkes saygı duymalı” ifadelerini kullandı. Özdağ, basın toplantısı ardından Muğla’ya doğru yola çıkacağını belirtti.

Öte yandan Özdağ, dün CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın gazetecilerin mahkeme kararına ilişkin soruya, “İyi Parti içine AK Parti tarafından atılmış bir fitne olduğu” cevabını verdiğini hatırlattı. Engin Altay’ın İyi Parti tüzüğünü, ihraç kararını ve içindeki belgeler ile mahkemenin kararını okumadan konuştuğunu ifade eden Özdağ, “Peki bu üç kararı belgeyi okumadan böyle bir açıklama yapmak en basit ifadeyle kasaba politikası denir” dedi. Özdağ sözlerinin devamında da “Engin Altay, Ümit Özdağ’a yapılabilecek en ağır hakareti yapmıştır. Altay benim AKP’ye ve Erdoğan’a karşı 2002’den bu yana verdiğim akademik ve siyasi mücadelenin onda birini veren bir siyasetçi değildir. 16 Nisan kirli referandum gecesi ben Türk halkının oylarını hesabını YSK’nın önünde ve YSK başkanının odasında YSK başkanına sorarken ne Engin Altay oradaydı ne de arkadaşlarından biri oradaydı” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=qipgtrAlBY8

İyi Partili Ümit Özdağ: Basın yoluyla tehditler geliyor, eğer Muğla’ya gidersem gereken yapılacakmış

Yorumlar kapalı.