İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Soylu’ya: “Haddini bilmesini ve edebini takınmasını buradan tavsiye ediyorum”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, polislerin çalışma koşulları ile ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Bize laf yetiştireceğine şemsiyeleri altına saklandığı, çete liderlerine laf yetiştirmesini söylüyorum. Haddini bilmesini ve edebini takınmasını buradan tavsiye ediyorum" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in perşembe günkü İzmir ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’ndaki toplantıya İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile partililer katıldı.

ENFLASYON VERİLERİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

Merhum Alparslan Türkeş’i anarak konuşmasına başlayan Dervişoğlu, mart ayı enflasyon rakamları üzerinden AKP iktidarını eleştirdi. Dervişoğlu şöyle konuştu:

“TÜİK’in açıklamasına göre mart ayı enflasyonu 5.46, yıllık enflasyon tahmini ise 61.14. Üretici enflasyonu mart ayı itibariyle 9.19, yıllık 114.99 olarak açıklandı. Bu üretici enflasyonundaki artış son 27 yılın en yüksek seviyesidir. İktidar anlaşılıyor ki rakamlarla oynamaya devam ediyor ve bunun faydasının olmadığını da henüz idrak edebilmiş değil. Bağımsız enflasyon araştırma grubunun değerlendirmesine göre TÜİK’ten farklı rakamlar ortaya çıktı. Buna göre TÜFE mart ayında 11.93, yıllık enflasyon tahmini ise yüzde 142.63. Enflasyonun düşürüleceğini zanneden iktidara sesleniyoruz. Enflasyonla mücadele polisiye tedbirlerle ve rakamlarla oynayarak yapılmaz. Arzı artırmadan enflasyonu düşürebilmenin ekonomi ilmi açısından imkanı yoktur. Üretimi artıracak tedbirlerin alınması gerekmektedir. Özellikle gıda enflasyonunun önlenebilmesi için de çiftçinin desteklenmesi, ithalata harcanan paranın çiftçiye destek olarak verilmesi lazımdır. Mazot, tohum ve gübre desteği yapılmalıdır. Gıda arz güvenliği temin edilmelidir. Aksi takdirde Türk milleti açlıkla karşı karşıya kalmak gibi, yoklukla karşı karşıya kalmak gibi bir tehdidin pençesine düşecektir.”

“TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU İÇİN GENEL SEÇİM”

Türkiye’de açlık sınırının altında yaşayan 23 milyon insan yaşadığını ve bunun 7 buçuk milyonunun çocuk olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Halinden memnun insan neredeyse yoktur. Sayın Genel Başkanımızın bu konuda gerçekleştirmiş olduğu çağrılara kulak vermek lazımdır. Vatandaşlarımızın alım gücü fevkalade düşmüştür. Asgari ücretle geçinen insanlar açlık ve yokluk sınırı arasında gidip gelmekte, tenceresini kaynatamamakta, mübarek Ramazan ayında yardıma muhtaç bir biçimde yaşamaktadır. Genel başkanımızın dediği gibi asgari ücret enflasyona göre üçer aylık periyotlarda düzenlenmelidir. Toplumun bütün kesimleri ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Sanayicilerimiz de bu iktidarın yanlış ekonomi politikalarından nasibini aldı. Bu iktidarın ekonomi yönetimi altını çizerek söylüyorum tüm kesimleri mahvetti. Bu beyler iktidara geldiğinde 1 çeyrek altın alınan parayla bugün 1 kilo domates, 1 kilo salatalık alınamamaktadır. Karşı karşıya olduğumuz durumu rahat bir şekilde ifade eden ve pembe bir tablo çizen iktidar ve sözcülerine İzmir’den seslenmek istiyorum. Yanlış yaptınız, uyarılara kulak vermediniz. Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi ekonomi alanında da büyük bir felaketlerle karşı karşıya kalmasına sebep oldunuz. Türkiye’nin kurtuluşu açısından yapacağınız tek şey, genel seçimdir.”

“ORMAN YANGINLARI İÇİN TEDBİRLER YETERSİZ”

Havaların ısınması ile birlikte orman yangınlarının tekrar görülmeye başlandığına dikkat çeken Müsavat Dervişoğlu şunları söyledi:

“İYİ Parti olarak hükümetin yeterli tedbirleri olmadığını, ekip ve ekipman yönünden yetersizlikler olduğunu paylaştık. Bu önerilerimizi de TBMM’nin gündemine taşımıştık. Araştırma önergeleri iktidar grubunun oylarıyla reddedildi. Yazılı soru önergelerine de cevap verilmedi. Tekrar uyarmak bakımından Nisan ayında yaşanan zaafiyeti görerek önümüzdeki dönemler için tedbir alınması için çalışma içerisinde bulunuyoruz. Yeni bir araştırma önergesi verdik. 8 ilde orman yangını oldu birkaç gün içinde. Ziyadesiyle yetersiz kaldığımız gerçeği ortaya çıktı. Hükümeti doğru eylem planı yapmaya davet için İYİ Parti’nin Grup Başkanvekili olarak bir araştırma önergesi verdim. Dilerim ki çağrımıza kulak verirler. Umarım bu önergeyi de reddetmezler.”

“DEĞİŞİKLİK İKTİDARIN SONU OLACAK”

Cumhur İttifakı’nın Seçim Yasası değişikliğini değerlendiren Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim Yasası değişikliği için kanun teklifi kabul edildi. Muhalefet ve İYİ Parti olarak bunun olumsuz yanlarını ifade ettik. Beklentilerimize karşılık alabildiğimizi söyleyemem. İktidar iktidarını sürdürmek amacıyla seçim yasasını kendi lehine tanzim etmeyi bir araç telakki etmek suretiyle beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapmak istiyor.  Geçmişte benzerlerini çokça yaşadığımız gibi yaptıkları değişiklik bu iktidarın sonu olacaktır. ‘Kanun yapma gücünü bir silaha çevirirseniz, hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sizi vurur’ demiştik. Aziz Türk milleti sandıkta yanıtı verecektir. Cumhurbaşkanı devletin imkanlarıyla propaganda yapma çalışmalarına katılacak. Cumhurbaşkanı İzmir’e devlet uçağıyla gelip seçim için propaganda çalışması yaptığında İzmir halkından en layık olduğu cevabı alacaktır. İnsanlar, silaha dönüştürülmüş yasa yapma imkanlarına karşı gerekli tepkiyi sandıkta gösterecektir.” 

SÜLEYMAN SOYLU’YA TEPKİ: “HADDİNİ BİL, EDEBİNİ TAKIN”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in polislerin ağır çalışma koşullarını gündeme getirdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu konuda bir iyileştirme yapılacağını açıkladığını anımsatan Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İYİ Parti liderini hedef alan sözlerine de tepki gösterdi. Dervişoğlu şöyle konuştu:

“Her şeye karışan bir içişleri bakanımız var. Pervasız açıklamalarda bulunan, hakaretamiz bir dil kullanan ve İçişleri Bakanlığı koltuğuna yakışmayan bir zatı muhterem. Genel Başkanımıza seviyesiz birtakım suçlamalarda bulundu. Bizden de layık olduğu cevabı aldı. Polisin çalışma koşullarının düzelmesi için yaptığımız açıklamalar nedeniyle neden bu alınganlığı gösteriyor anlamış değilim. İçişleri Bakanı Soylu’ya sesleniyorum. Bize laf yetiştireceğine şemsiyeleri altına saklandığı, çete liderlerine laf yetiştirmesini söylüyorum. İYİ Parti’nin Genel Başkanı’na ve İYİ Partililere laf yetiştirmek yerine kendisini işini yapmaya davet ediyorum. Daha da ileri gidiyorum, haddini bilmesini ve edebini takınmasını buradan tavsiye ediyorum”

İYİ PARTİ BAŞKANLIK DİVANI’NDA DEĞİŞİKLİK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Partisinin Başkanlık Divanı’ndaki değişiklik ardından toplumun farklı sesler yükseldiği söylenen Dervişoğlu şunları kaydetti:

“Bunlar parti içi meselelerdir. Her kongreden sonra siyasi partilerde değişiklikler olabilir. Bu tartışmanın yaşanması aslında İYİ Parti’nin demokrasi anlayışından kaynaklı bir durum. Çünkü biz bu değişiklikleri sadece kongreden kongreye yapmıyoruz. İki yerde kamuoyu kilitleniyor, oysa Başkanlık Divanı’nda birçok değişiklik yapıldı. İki kişiyi esas alarak bu tartışmaları yapmaya çalışıyorlar. Koray Bey’in durumu malum. Koray Bey bu partinin kurucusu ve herkes tarafından kabul edilmiş bir şahsiyet. ‘Teşkilat Başkanlığı yapar mısın?’ diye bana sorsanız, bu yaşta böyle bir göreve talip olmam. Çok yüksek enerji isteyen bir konudur bu. Koray Bey bunu parti kurulduğundan beri yapıyor. Dolayısıyla Koray Bey’in bir makamdan alınıp başka bir makama taşınmış olması kamuoyunda tartışıldığı kadar bizim partimizde tartışılmıyor. Koray Bey’in Divan’daki yerinin değişmesi O’na olan sevgimizi ve saygımızı azaltmaz.”

“Yavuz Ağıralioğlu Bey de bizim açımızdan kıymetli bir arkadaşımızdır” diyen Dervişoğlu, “Partimizin TBMM’ye geldiği itibaren de sözcü nitelikli sıfatları vardır. Ben onunla halef-selefim. Grup başkanvekilliği ve parti sözcülüğü yaptı. Yurt dışı Türklerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptı. Yavuz Ağıralioğlu bey boşta birisi değil, partimizin milletvekilidir. Hala bulunduğu konum itibariyle de hem kendi adına hem de partisi adına mücadele verme ehliyetinden kaynaklı olarak söz söyleme salahiyetine sahiptir” diye konuştu.

 

İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Soylu’ya: “Haddini bilmesini ve edebini takınmasını buradan tavsiye ediyorum”

Yorumlar kapalı.