İtalya’da Avrupa Süper Ligi’ne katılacak takımlar Serie A’den men edilecek

İtalya Futbol Federasyonu, Serie A takımlarının FIFA ve UEFA tarafından düzenlenmeyen herhangi bir turnuvaya katılmalarını engelleyecek düzenlemeyi onayladı. Böylelikle 'Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlar Serie A'dan men edilebilecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA tarafından düzenlenmeyen herhangi bir turnuvaya katılan Serie A takımlarının ulusal turnuvalardan men edilmesine yol açacak düzenlemeyi onayladı.

ANSA ajansının aktardığına göre Federasyon Başkanı Gabriele Gravina; FIFA, UEFA ve kendilerinin onay vermediği turnuvalara katılmayı değerlendirenlerin üyelik hakkını kaybedeceğini açıkladı.

Bu sözleri doğrulayan bir federasyon yetkilisi, ‘Avrupa Süper Ligi’nin de bu onaylanmayan turnuvalara dahil olduğunu söyledi.

‘Avrupa Süper Ligi’ne İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City ve Tottenham; İtalya’dan Milan, Inter ve Juventus; İspanya’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid katılmış ancak daha sonra takımlar büyük tepki çeken oluşumdan bir bir geri çekilmişti.

İtalya’da Avrupa Süper Ligi’ne katılacak takımlar Serie A’den men edilecek

Yorumlar kapalı.