İsveç Prensesi Sofia hastanede gönüllü olarak çalışacak

İsveç Prensesi Sofia, onursal başkanı olduğu bir hastanede gönüllü olarak çalışmak için üç günlük acil sağlık eğitimi aldı. Preses Sofia'nın hastalarla temasta olmayacağı, dezenfekte ve temizlikte yardımcı olacağı açıklandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üç günlük sağlık eğitimi alan İsveç Prensesi Sofia, korona virüsüyle mücadele kapsamında Stockholm’de bir hastanede gönüllü olarak çalışacak. Prenses, hastalara doğrudan hastalarla temasta olmayacak.

İsveçli Prenses Sofia’nın bu hafta onursal başkanı olduğu bir hastanede gönüllü olarak çalışacağı açıklandı. 80 kişiyle birlikte çevrimiçi olarak üç günlük acil sağlık eğitimini tamamlayan 35 yaşındaki Prenses Sofia, yoğunluk yaşanan hastanede çalışacak.

DEZENFEKTE VE TEMİZLİKTE YARDIMCI OLACAK

Kraliyet Divanı’ndan yapılan açıklamada, “Kendimizi içinde bulduğumuz bu krizde, prenses sağlık çalışanlarının ağır iş yükün hafifletmek amacıyla gönüllü olarak katılıp ve katkıda bulunmak istiyor” ifadeleri yer aldı. Sophiahemmet Hastanesi sözcüsü Pia Hultkrantz, prensesin doğrudan hastalarla çalışmayacağını, mutfak işlerinde, dezenfekte işlemlerinde ve temizlikte yardımcı olacağını söyledi.

İsveç Prensesi Sofia hastanede gönüllü olarak çalışacak

Yorumlar kapalı.