İstanbul’un yeni Uluslararası Film Festivali Nartugan aralık ayında sinemaseverleri buluşturacak

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan IINFF İstanbul Uluslararası Nartugan Film Festivali için geri sayım başladı. 19-21 Aralık tarihleri arasında online olarak düzenlenecek festivalde Muazzez İlmiye Çığ Kadim Kültürüne Katkı Sağlayan Eser ödülü de verilecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dört yılı aşkın bir çalışmanın sonrasında uluslararası kamuoyuna ‘Merhaba’ diyen Uluslararası Film Festivali Nartugan’ın film gösterimleri için geri sayım başladı. Festivale 120’den fazla ülkeden 3 bin 100 film katıldı.

21 Kasım’da jürinin belirlediği finalist filmler seçildi. 21 Aralık tarihinde ise İstanbul’un yeni Film Festivali Gala Gecesi ile sanatseverleri ağırlayacak. 254 uzun metrajlı filmin yanı sıra, 2236 kısa metrajlı film, 580 kısa belgesel, 167 uzun metraj belgesel festivale katıldı.

İstanbul’un yeni Uluslararası Film Festivali Nartugan aralık ayında sinemaseverleri buluşturacak

Festivalin tanıtım toplantısına ünlü isimler katıldı…

Türkiye’den 330 filmin katıldığı Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali’ne Hindistan 470, İran 350, ABD 154, Brezilya 151, Fransa 127, İspanya 115, İtalya 99, Arjantin 81, Rusya 80 film ile katılıyor.

Kuruculuğunu Erol Aydın’ın yaptığı festivalin Genel Direktörlüğünü ise Gültekin Bayır üstleniyor.

Bayır, “Festival duyurusunu ilk yaptığımız gün 67 film birden müracat etti. İlk günden ilginin büyük olacağını gördük” diye konuştu.

Gültekin Bayır, festivalin ismi ile de ilgili, “Türklerin eski inanışına göre gece ve gündüz sürekli mücadele eder ve Nartugan ile birlikte gün geceye galip gelerek uzamaya ve güne daha fazla görünmeye başlar. Biz de festivalde unutulmaya yüz tutmuş kadim yerli kültürlerini, açığa çıkarmayı hedefliyoruz” diyerek açıkladı.

İstanbul’un yeni Uluslararası Film Festivali Nartugan aralık ayında sinemaseverleri buluşturacak

Yorumlar kapalı.