İstanbulkart’a HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart’a HES kodu tanımlama

İstanbul karta HES kodu nasıl yüklenir? sorusu toplu taşıma kullanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Metrobüs, metro ve otobüs için HES kodu almanın zorunlu olması sonrası toplu taşımada Kovid-19 salgınının yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı'nca İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş Kovid-19 taşıyıcılarının İstanbulkartları askıya alınacak ve HES Kodu alınmadan vatandaşlar toplu taşımalara alınmayacak. Peki İstanbul karta HES kodu nasıl yüklenir? İşte adım adım İstanbul karta HES kodu tanımlama işlemi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçişleri Bakanlığı’nın şehir içi toplu ulaşımda İstanbulkart’a HES kodu tanımlama şartı sonrasında çalışmalara başladı. Metrobüs, metro ve otobüs için HES kodu almanın zorunlu olması sonrası toplu taşımada Kovid-19 salgınının yayılmasının önüne geçilecek. Otobüs kartına HES kodu nasıl alınır? sorusunun cevabı bu kapsamda araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının kişiselleştirilmiş İstanbulkartları askıya alınacak. Peki İstanbulkart’a HES kodu nasıl yüklenir? İşte İstanbulkart’a HES kodu yüklemenin yolu

İçişleri Bakanlığı’nın şehir içi toplu ulaşımda HES Kodu kullanılmasına yönelik genelgesi, ilk aşamada; şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel elektronik/akıllı seyahat kart olan kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ları kapsıyor. İşte akbil olarak da bilinen İstanbulkart’a HES kodu yükleme işlemi.

İSTANBULKART’A HES KODU NASIL YÜKLENİR?

* İstanbulkart’a HES kodu tanımlamak için İstanbulkart.istanbul sitesine girerek menünün sağ tarafında bulunan Online işlemler kısmına girip bireysel seçeneğine tıklayın.

İstanbulkart'a HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart'a HES kodu tanımlama

* Bu kısımdan kayıt olarak sisteme giriş yapın. Eğer kayıtlı değilseniz kaydolun.

İstanbulkart'a HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart'a HES kodu tanımlama

* İstanbulkart’a HES kodu tanımlamak için Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra SMS kodu doğrulaması yaparak taahütnameleri kabul edin ve çıkan ekranda İstanbulkartınızı kaydedin.

* Kartınızın üzerindeki numaraları sisteme girerek, İstanbulkartınıza isim verdikten sonra kaydı tamamlayınız.

* Bu işlem sonrasında T.C kimlik numaranıza kartınız otomatik olarak tamamlanır. Tamamlanma sonrasında ekstra bir işleme gerek yoktur. Böylece İstanbulkart’a HES kodu tanımlanmış olur.

İstanbulkart'a HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart'a HES kodu tanımlama

ENTEGRASYON SAĞLANACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde uzlaşılacak olan entegrasyon servislerin hazır hale getirilmesinden hemen sonra, iki hafta içerisinde İBB gerekli entegrasyonu sağlayacak. Böylece İstanbul’daki şehir içi toplu ulaşım seyahatlerinde HES kodu kullanılmaya başlanacak.

İBB’den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı.

İstanbulkart’a HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart’a HES kodu tanımlama

Yorumlar kapalı.