İstanbul’da okulların açılmasına ara verildi

İstanbul'da başlayan kar yağışı eğitimi de etkiledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Güzel bir kış günündeyiz. Yoğun kar yağışı ve fırtına devam ediyor. Bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 17 Şubat Çarşamba gününe kadar ara veriyoruz. Dikkati ve tedbiri elden bırakmayalım" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da başlayan kar yağışı eğitimi de etkiledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Güzel bir kış günündeyiz. Yoğun kar yağışı ve fırtına devam ediyor. Bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara veriyoruz. Dikkati ve tedbiri elden bırakmayalım” dedi.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın (15 Şubat Pazartesi günü) uzaektan eğitim ile başlayacak. 1 Mart Pazartesi günü itibariyle de 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yüz yüze eğitime geçilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  15 Şubat itibarıyla, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda yüz yüze eğitim başlanacağını duyurmuştu. Bu arada, lise ve üniversite hazırlık kursları da yüz yüze eğitim yapmaya başlamışlardı.

Meteoroloji’nin İstanbul’da etkili olan kar yağışının süreceği yolundaki uyarılarının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yüz yüze eğitime çarşamba gününe kadar ara verildiğini açıkladı. Valilik açıklaması şöyle:

“Son aldığımız meteoroloji verilerine göre; hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında ‘yüz yüze eğitim’ faaliyetlerine 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara verilmiştir.”

İstanbul’da okulların açılmasına ara verildi

Yorumlar kapalı.