İstanbul’da ‘doğa devriyesi’ projesi başlıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ormanların korunması, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla 'Doğa Devriyesi' projesi başlattı. Havadan polis helikopteri ve termal drone'lar ormanları denetlerken, karadan ise atlı polisler, yunus polisleri, özel harekat polisleri ile özel eğitimli polis köpekleri de uygulamalara katılacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2019’da 4 ayrı ormanlık alanda kasıtlı şekilde çıkarılan yangınlar nedeniyle ve ormanlık alanda gezi, piknik yapan vatandaşların güvenliğini sağlamak için yeni bir proje başlattı.

Ormanların ve vatandaşların  korunması amacıyla başlatılan proje ‘Doğa devriyesi’ adıyla bugün Sultangazi Hacıbektaşı Veli Kent Ormanı’nda çok sayıda polis ekibinin katılımıyla başladı. İstanbul genelindeki ormanlarda sürecek olan uygulamalarda Motorize Yunus Ekipleri, Çevik Kuvvet Atlı Polis Timleri, Köpek Timleri, Özel Harekat Polisleri ile havadan termal dronelar ve polis helikopteri görev alacak.

İstanbul'da 'doğa devriyesi' projesi başlıyor

Haftanın belirli gün ve saatlerinde uygulanacak projede ormanlık alanlarda yunus ekipleri şüpheli şahıslar üzerinde denetim yapacak. Özel Harekat Polisleri atlı ve köpekli timler araçlarla ulaşılamayan noktalarda devriye görevinde bulunacak. Polis ekipleri tarafından vatandaşlar bilgilendirilip, bilinçlendirilecek.

İstanbul'da 'doğa devriyesi' projesi başlıyor

Toplamda 61 polisin katıldığı ve  bugün ilk kez Sultangazi’de başlatılan uygulama İstanbul’da bulunan tüm ormanlık alanlarda belirli aralıklarla sürecek.

İstanbul’da ‘doğa devriyesi’ projesi başlıyor

Yorumlar kapalı.